Acasă Cultura CCAJ Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vor prezenta un spectacol în premieră,...

CCAJ Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vor prezenta un spectacol în premieră, la Teatrul Național

694
DISTRIBUIȚI

Joi, 13 iunie, de la ora: 18:30, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vor prezenta un spectacol în premieră în care evidențiază frumusețea folclorului bănățean prin interpretări în care tehnica orchestrei, coordonată de dirijorul Sebastian Roșca dezvăluie sufletul românesc în toată puritatea și splendoarea lui.

Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu. Prezintă: Tania Stavilă Țunaș.
Director general adjunct: prof. Adrian Scorobete. Manager: prof. Liliana Laichici. Finanțator: Consiliul Județean Timiș

Premiera Ansamblului Profesionist Banatul va avea loc în sala Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara.

Ionuț Fulea, Liliana Laichici, Dumitru Teleagă, Oana Tomoioagă, Bogdan Toma, Iasmina Iova și Ciprian Pop vor aduce pe scena Teatrului Național din Timișoara cântece autentice în care se regăsește frumusețea folclorului românesc.

Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul aduce la Timișoara jocurile domoale, așezate și legănate de pe Valea Almăjului prin intermediul unor tablouri coregrafice care poartă semnătura cuplului de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu în care regăsim sentimentele bănățenilor de altădată în interpretările unor doine cum ar fi: ”Cine trece acuma gealu”.

Jocuri, ardelene pe cerc și sărita, brâuri și jocuri de doi vor fi exprimate scenic în mișcări coregrafice care impresionează prin virtuozitate.

Va participa și Formația de dansuri Ansamblul Banatul Tineret cu un tablou coregrafic în care tinerii dansatori vor interpreta jocuri din zona Banatului cu pasiunea și bucuria specifică tinereții. Coregrafia aparține cuplului de coregrafi: Brândușa și Nicolae Stănescu.

Invitațiile sunt disponibile de luni, 10 iunie 2019, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din str. E. Ungureanu, nr. 1 din Timișoara.

Comentarii

comentarii