Acasă Economic CCIA Timiș, gazda unui eveniment de prezentare a unui sistem inovativ în...

CCIA Timiș, gazda unui eveniment de prezentare a unui sistem inovativ în construcții

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Timiș în colaborare cu Season House au organizat la Centrul Regional de Afaceri un eveniment important de prezentare a unei tehnologii revoluționare în construcții, cu performanțe superioare de rezistență termică, acustică și seismică.

Sistemul NIDYON reprezintă astăzi unul dintre răspunsurile tehnologice cele mai avansate și avantajoase în ceea ce privește timpul și costurile generale, la programele de realizare intensivă a spațiilor de locuit la nivel mondial, așa cum a demonstrat succesul obținut de răspândirea lui pe toate continentele, prin realizarea unui panou prefabricat (modular) ușor, constituit dintr-o placă de polistiren expandat de densitate corespunzătoare și două plase de sârmă din oțel zincat, finalizat prin aplicarea de straturi de beton în baza unor proceduri simple.

Tehnologia NIDYON a fost explicată de către reprezentanții firmei, atât din Italia cât și din România. Gaetano Galiollo, Ennio List și Mihai Mișcă au prezentat în detaliu avantajele acestui sistem de construcție, modalitatea de proiectare și montare a componentelor, materia primă utilizată, caracteristicile tehnice ale panourilor etc.   Totodată, a fost explicat faptul că tehnologia se pretează și la consolidarea sau izolarea termică a fațadelor de blocuri și poate fi însușită și de muncitori cu o pregătire medie.

Constantin Diaconu, consultant pentru România, a prezentat casa prototip de 110 metri pătrați pe care a construit-o la Săcălaz, pentru a verifica eficiența acestei modalități de construcție și a costurilor aferente pe piața din România. Casa a fost ridicată în 25 de zile, cu o echipă de patru muncitori, cu costuri de circa 20% mai reduse. Casa corepunde la standardele cele mai înalte de izolație termică și fonică și seismicitate.

La eveniment au fost prezente peste 50 de persoane – firme de constructii, dezvoltatori imobiliari, cabinete de arhitectură, membri ai Ordinului Arhitecților din România – filiala Timiș, profesori universitari de la facultățile de profil din Timișoara, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Stat în Construcții,  președintele și membri ai Secțiunii Construcții din cadrul CCIAT. Discuțiile au fost moderate de Darius GEORGIU, Vicepreședinte al CCIAT.

Comentarii

comentarii