Acasă Economic CCIAT a organizat al nouălea seminar pentru informarea mediului de afaceri. Tema:...

CCIAT a organizat al nouălea seminar pentru informarea mediului de afaceri. Tema: protecția mediului

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, a organizat, miercuri, 19 iunie, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, o nouă întâlnire cu oamenii de afaceri. Invitat special a fost și subprefectul de Timiș, Raul Abruș.

De data s-a urmărit informarea agenților economici în ceea ce privește protecția mediului. Astfel au fost prezentate aspectele privind responsabilitățile agenților economici în domeniul protecției mediului și a gestionării deşeurilor.

“CCIAT a organizat al nouălea seminar de informare a mediului de afaceri. Evenimentul face parte din campania de informare pe care o avem în desfășurare cu Prefectura Timiș. Astfel în fiecare an prin instituțiile de concentrate și cu alte asociații organizăm acestei activități în sprijinul mediului economic pentru diferite domenii.  Până acum la aceste seminarii au participat peste 900 de persoane”, a spus Stana Stoianov, directoarea Departamentului Relații cu Mediul  de Afaceri din cadrul CCIAT.

Alina Călușeru, directoarea Agenției pentru Protecția Mediului Timis, a explicat că în fiecare an Agenția pentru Protecția Mediului a răspuns la invitația Camerei de Comerț pentru a organiza seminarii de informare în domeniul mediului, astfel, pentru a oferi informații privind protecția mediului agenților economici.

Două dintre temele în dezbatere și informarea a fost managementul deșeurilor și autorizării activităților cu impact negativ asupra mediului.

De asemenea o parte a întâlnirii a fost dedicată și și întrebărilor ridicate de către antreprenori cu privire la neclaritățile și problemele cu care se confruntă mediul de afaceri în legătură cu legislația de mediu.

Cele mai mari probleme le ridică gestionarea deșeurilor atât periculoase, cât și ne periculoasă din activitățile cu potențial semnificativ asupra mediului. De aceea și seminarul de miercuri a căutat să găsească unele soluții.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș a prezintat modul de evidență și de raportare a datelor pentru diferite fluxuri de deșeuri.

Este vorba de ambalaje și deșeuri de ambalaje, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri de baterii și acumulatori, vehicule scoase din uz, evidența cronologică lunară sau anuală privind cantitățile de deșeuri generate sau gestionate conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 17/2023.

Aplicarea legislației de mediu în domeniul obținerii actelor de reglementare (avize, acorduri, autorizații, vize anuale).

Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Timiș a prezentat rolul Gărzii Naționale de Mediu în combaterea poluării apelor.

Seminarul a fost susținut de specialiști din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș. Participarea a fost gratuită.

Comentarii

comentarii