Acasă Economic CCIAT creează o punte între Timișoara și investitorii din Qatar

CCIAT creează o punte între Timișoara și investitorii din Qatar

DISTRIBUIȚI

Turismul şi sectorul HORECA din judeţul Timiş au intrat în atenţia statului Quatar, al cărei ambasador în România, E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, a efectuat, recent, o vizită la Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş, unde a discutat probleme de interes comun cu preşedinta CCIAT, Florica Chiriţă.

Din agenda întâlnirii nu au lipsit şi alte sectoare de activitate care ar putea deschide interesul oamenilor de afaceri din Quatar şi care sunt domenii de vârf în lume, precum inteligenţa artificială, securitatea cibernetică sau energia.

“Doresc să creez o punte între investitorii din Qatar şi cei din România, principalele domenii de interes fiind energia, securitatea cibernetică, tehnologia informaţiei, inteligenţa artificială, agricultura organică, sectorul industrial, turismul şi HORECA, învăţământul. Mediul de afaceri din Qatar este interesat să investească în preluarea unor proiecte mari, existând în acest sens un fond de investiţii care operează la nivel global”, a menţionat ambasadorul statului Qatar.

Principalul obiectiv al vizitei diplomatului quatarez a fost dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-qatareze şi identificarea oportunităţilor de afaceri şi investiţii pe care le oferă statul Qatar, pe sectoare de activitate de interes pentru partea română.

Florica Chiriţă a evidenţiat principalele puncte forte ale judeţului, care pot fi atractive pentru mediul de afaceri din Quatar.

“Excelenţa Voastră, vă aflaţi într-un judeţ care se bucură de avantaje calitative şi competitive importante, printre care o poziţie geografică privilegiată, un mediu de afaceri dinamic şi un potenţial investiţional atractiv. (…) Conform statisticilor oficiale, la începutul anului, judeţul Timiş a fost declarat cel de-al doilea motor al economiei româneşti, după capitala Bucureşti şi printre puţinele judeţe din ţară cu balanţă comercială pozitivă şi cu cea mai mică rată a şomajului, de 0,6% în martie 2023”, a detaliat preşedintele CCIAT, Florica Chiriţă.

 

La întâlnire au participat şi membri ai Colegiului de Conducere a CCIAT – Lucian Galoşi, vicepreşedinte şi preşedinte al Secţiunii Servicii, şi Radu Ticiu, preşedinte al Secţiunii Electro-TIC.

 

Cele două părţi au convenit o agendă de lucru etapizată pentru perioada următoare, prima fiind organizarea în cursul lunii septembrie, sub egida Ambasadei Statului Qatar în România, a unei conferinţe online cu participarea companiilor din vestul României şi a celor qatareze interesate să facă afaceri împreună în domeniile menţionate. După identificarea de proiecte şi interese comune, se va organiza un forum de afaceri Quatar-România.   

Comentarii

comentarii