Acasă Actualitate CCIAT și DSVSA Timiș prezintă noutățile legislative, privind siguranța alimentelor

CCIAT și DSVSA Timiș prezintă noutățile legislative, privind siguranța alimentelor

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează un seminar de informare privind noutățile legislative care reglementează controalele oficiale în domeniul siguranței alimentelor.

Temele în dezbatere vor fi regulile de bune practici de lucru și igiena în lanțul de aprovizionare, depozitare, procesare și comercializare a produselor alimentare.

Marca de sănătate/identificare, restricții și derogări de la importul/exportul produselor alimentare -semnificații în contextul actual al evoluției bolilor infecțioase (Reg. 605/2021(UE) al Comisiei de stabilire a măsurilor speciale de combatere a pestei porcine africane, Ord. 10/2008 ANSVSA – Norma sanitară veterinară care stabilește procedura pentru marcarea și certificarea produselor de origine animală destinate consumului uman.

De asemenea, se va prezenta și procedura de retragere a produselor de pe piață – retragerea voluntară/oficială – sistemele de alertă rapidă RASFF și AAC (Reg. 178/2004 EC de stabilire a principiilor și a cerinţelor generale ale legislaţiei în domeniul alimentelor, de înfiinţare a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei alimentelor).

Invitați: dr. Flavius NICOARĂ, director executiv DSVSA Timiș.

  1. Corina PĂDURARIU, consilier Biroul de Autorizări, Inregistrări, TRACES, Gestiunea Activităților de Import-Export

Evenimentul va avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (etaj 1). Informații  la tel. 0722 503 138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier RP.

 

Comentarii

comentarii