Acasă Actualitate Ce alegi pentru bucătărie: o masă de bar sau o insulă...

Ce alegi pentru bucătărie: o masă de bar sau o insulă de bucătărie?

DISTRIBUIȚI
Contemporary interior design of light spacious dinning room including brown wooden furniture with bar stools at counter and soft comfortable chairs at table with cement effect in loft style

Atunci când amenajezi un apartament, deseori este cel mai greu să te decizi asupra mobilierului de bucătărie. Căci ai o mulțime de posibilități. Când cumperi o anumită mobilă, totuși, trebuie să iei multe decizii importante. Una dintre ele va fi alegerea unei mese de bar sau a unei insule de bucătărie. Care dintre aceste soluții va funcționa într-o bucătărie modernă și se va potrivi într-o astfel de amenajare? Verifică!

Masa de bar – de ce merită?

O soluție foarte interesantă pentru o bucătărie modernă este o masă bar. Alegând modelul potrivit și scaunele hoker, vei crea un colț unic pentru întâlniri de familie sau discuții. Dar ce oferă acest echipament? În primul rând, câștigi un blat suplimentar pe care poți pregăti mesele. Masa de bar este de obicei foarte înaltă. Prin urmare, merită să instalezi rafturi sub structură, unde poți depozita cele mai necesare articole. 

Insula de bucătărie – ce oferă diferit?

În loc de o masă și scaune bar în bucătăria ta, poți pune o insulă. Acest echipament are multe avantaje pe care ar trebui să le iei în calcul. În primul rând, acest tip de construcție devine un decor interesant al întregului interior și face ca bucătăria să arate elegantă și neobișnuită. În interiorul insulei, poți amplasa si numeroase aparate electrocasnice. Doar alege modelul încorporat și gata. Un astfel de blat merită încercat mai ales când bucătăria este conectată la sufragerie. În acest fel, insula va crea un „baraj” subtil între cele două zone, separând ușor zona de luat masa de zona de lounge. Datorită acestui fapt, interiorul va deveni armonios și elegant

Sau poate o masă de bar mobilă cu funcție de insulă?

În amenajările interioare moderne, poți găsi adesea o soluție hibridă, adică o combinație între o masă de bar și o insulă de bucătărie. O astfel de piesă combină avantajele ambelor propuneri și, în plus, îți permite să o miști liber dintr-un loc în altul. Prin urmare, poți schimba locația sa în orice moment și o poți ajusta la nevoile tale curente. În plus, în doar câteva minute vei diversifica ușor aspectul general al interiorului tău. 

Ce se potrivește mai bine într-o bucătărie modernă?

Toate soluțiile menționate mai sus vor funcționa într-o bucătărie modernă. La luarea deciziei finale, totuși, trebuie luate în considerare nevoile tale, precum și designul general și dimensiunile încăperii. Deci, să nu înghesui insula de bucătărie sau masa de bar cu forța. O potrivire proastă a elementelor la dimensiunea bucătăriei o va face înghesuită și nefolositoare. Atunci când proiectezi acest interior, merită să apelezi la sfatul unui specialist, mai degrabă decât să îți faci griji după pentru o cameră incomodă în care pregătirea meselor va fi o corvoadă, nu o plăcere.

Sursa de imagine: Demkat / Shutterstock.com

Comentarii

comentarii