Acasă Actualitate Ce impozite vom plăti în 2024. Primăria Timișoara spune că nu vor...

Ce impozite vom plăti în 2024. Primăria Timișoara spune că nu vor crește

DISTRIBUIȚI

Proiectul de hotărâre referitor la taxele și impozitele pe anul 2024 a fost publicat de Primăria Timișoara pe internet. Toți cei interesați îl pot consulta, iar, ulterior, în cadrul unei dezbateri publice, își pot spune părerea. Despre nivelul taxării la nivel local, primăria a anunțat: ”cotele de impozitare vor rămâne neschimbate în 2024”.

Pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 0,10 % asupra valorii impozabile.  Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile. Impozitul/taxa pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice se calculează prin aplicarea cotei de 0,10% asupra valorii impozabile a clădirii. Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii. Cota taxei pentru servicii de reclamă și publicitate este de 3%.

”Primăria Timișoara își continuă angajamentul de a susține activitățile culturale și în 2024, astfel menține cota 0 de impozitare pentru spectacole și manifestări artistice.  

Se mențin și în 2024 scutirile de impozit pentru anumite categorii de imobile, beneficiari și activități (de exemplu persoane cu venituri mici, asociații care prestează servicii sociale, scutiri pentru persoanele care și-au reabilitat termic imobilul ș.a.). 

Pentru a încuraja tranziția către un transport nepoluant, pentru anul 2024, se propune o reducere a impozitului pentru mijloacele de transport hibride cu 50%.”, a anunțat primăria.

Pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie a anului 2024, a impozitului pe clădiri, pe teren sau pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an 2024, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice vor beneficia de bonificație. 

Proiectul de hotărâre poate fi consultat integral, online, la următorul link:

Proiecte de hotărâri

Comentarii

comentarii