Acasă Politica Ce măsuri se vor lua pe tema scumpirii carburanților. Marcel Ciolacu spune...

Ce măsuri se vor lua pe tema scumpirii carburanților. Marcel Ciolacu spune că se văd efectele războiului cu Ucraina

DISTRIBUIȚI

Guvernul a adoptat deja un prim pachet de sprijin pentru transportatori, atunci când vine vorba despre prețurile carburanților, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, prezent vineri la Timișoara. Oficialul nu a vorbit despre vreun sprijin pentru populație, pentru prețul efectiv la pompă, deși conducerea țării ar avea unele mecanisme la îndemână. Deocamdată asta este situația, costurile situației mondiale sunt suportate de toată lumea, spune Ciolacu.

„Există măsuri pe care le poate lua Executivul prin OUG și măsuri care se pot lua prin lege, numai prin lege. Întotdeauna sunt discuții în Parlament pe teme economice, nu e nimic programat, sunt discuții și la nivelul Guvernului, și la nivelul coaliției și vedem. Vă spun, tocmai ce s-a venit cu un pachet de sprijin pentru România destul de consistent, mai ales zona economică pentru prima oară a depășit zona socială. S-a venit punctual pentru transportatori cu o reducere la acciză, ceva foarte clar – și la distribuitori și la transportatorii pentru persoane”, a spus Ciolacu.
Asta este, s-a scumpit energia, toată lumea plătește acest cost a mai spus șeful PSD. E război la graniță, a subliniat el.
„Astea sunt efectele scumpirilor la energie, costul este plătit de toată lumea, din SUA până în Europa și, mai nou, sunt efectele războiului din Ucraina cu adevărat cu o influență mai negativă asupra țărilor care au granița cu Ucraina. Cazul României, știți foarte bine că avem 650 de km de graniță cu Ucraina și suntem cei mai expuși la astfel de fenomene”, a mai declarat Ciolacu.

Comentarii

comentarii