Acasă Actualitate Ce solicită sindicaliștii Filarmonicii Banatul de la noua administrație Fritz -USR?

Ce solicită sindicaliștii Filarmonicii Banatul de la noua administrație Fritz -USR?

1245
DISTRIBUIȚI

La doi ani de la prima grevă din istoria instituției, angajații Filarmonicii Banatul din Timișoara își pun speranța că noua administrație Fritz -USR va ști să rezolve marile probleme cu care se confruntă filarmonica de mulți ani, iar fosta administrație Robu le-a ignorat cu desăvârșire, din cauza intereselor de grup.

”Eu am speranțe că noua administrație Fritz știe ce are de făcut în cazul  Filarmonicii Banatul, fiindcă administrația Robu a ignorat problemele noastre și ale instituției.

Tinerii de la USR chiar ne-au ajutat când am fost în grevă, în urmă cu doi ani, deși nu erau la putere. Nicu Fălcoi, senator, a pus problema noastră și în Senat. Ei știu cât de cât cu ce se confruntă filarmonica”, a atenționat Dorel Iuga, președintele sindicatului.

În primul rând sindicaliștii din cadrul Filarmonicii Banatul cer ca noua administrație Fritz să fie imparțială și să nu țină cu nimeni, pentru a putea rezolva cu succes gravele conflicte din instituție, fiindcă lucrurile nu sunt clare nici între angajați.

”Noi am ajuns în grevă din cauza unui dirijor, care abuza de protecția unui director. Sunt oameni care îl apără. Ei s-au protejat unul pe altul. De aceea problema trebuie pusă cu delicatețe, tact și imparțialitate, de către administrația Fritz.

Comisia de evaluare care se făcea era pe ascuns. Nimeni nu știa nimic, ceea ce nu e corect deloc. Nu știam cine e în comisie, nici măcar data evaluării”, spune Iuga.

Noua administrație Fritz va trebui să respecte procedurile, ceea ce nu a făcut cealaltă administrație. O instituție de cultură are nevoie de la primărie de suportul unei comisii de cultură, unde să nu fie un inginer constructor. Consilierii pe cultură trebuie să fie oameni care știu despre ce e vorba în domeniu, fiindcă există destui în Timișoara.

”Istoria filarmonicii este extraordinară și a avut dirijori și soliști cu renume. Cerem oameni capabili, omul potrivit la locul potrivit, și un manager care știe să conducă în mod real o asemenea instituție de cultură.  Cu cât este mai imparțial cu atât mai bine pentru toți, nu cum a fost până acum totul pe prietenie, iar ceilalți erau dușmani”, a declarat Dorel Iuga, luni 12 octombrie 2020, la doi ani de la prima grevă din istoria Filarmonicii Banatul Timișoara.

Comentarii

comentarii