Acasă Actualitate Ce spune DGASPC Timiș despre cei patru copilași morți în incendiu, miercuri...

Ce spune DGASPC Timiș despre cei patru copilași morți în incendiu, miercuri noaptea, la Timișoara?

807
DISTRIBUIȚI

În urma nefericitului eveniment, incendiul petrecut la o casă de pe raza municipiului Timișoara noaptea trecută, în care și-au pierdut viața patru copii, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a informat, joi 16 ianuarie, că acest caz a fost adus în atenția DGASPC Timiș în luna mai 2019 în urma unei sesizări, conform căreia minorii ar fi neglijați de către mamă.

O echipă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată unde nu s-au constatat probleme care să necesite preluarea copiilor în regim de urgență și separarea acestora de mamă.

Conform procedurilor a fost sesizată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, din cadrul Primăriei Trimișoara, care a preluat în monitorizare familia. Din rapoartele transmise către DGASPC Timiș nu reiese că minorii s-ar afla în pericol sau în situație de neglijare.

Cazul a revenit în atenția DGASPC Timiș în luna decembrie 2019, tot în urma unei sesizări. 

Și de această dată, echipa mobilă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată în reclamație.

Potrivit raportului întocmit, nu s-au confirmat cele menționate în sesizare, și conform procedurii a fost, din nou, anunțată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. În raportul trimis de aceștia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timis, în data de 07.01.2020, nu se concluzionează că minorii ar trebui preluați din familie.

În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș s-a dispus, de îndată, constituirea unei Comisii de Control care să verifice respectarea legalității și a procedurilor aflate în vigoare – a explicat Smaranda Marcu, șefa serviciului din cadrul Biroului Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul al DGASPC Timiș.

Comentarii

comentarii