Acasă Cultura Cea mai celebră comedie a lui IL Caragiale, O scrisoare pierdută, pe...

Cea mai celebră comedie a lui IL Caragiale, O scrisoare pierdută, pe scena Teatrului Național Timișoara

671
DISTRIBUIȚI

Joi 30 mai, de la ora 19.00, cea mai celebră comedie a lui IL Caragiale, O scrisoare pierdută, va fi prezentată pe scena Teatrului Național Timișoara, în Sala Mare, în regia artistică a lui Ada Lupu Hausvater.

Muzica aparține lui Cari Tibor, iar costumele au fost pregătite de Alina Lățan

Campanie electorală undeva, în provincie. Avocatul Nae Caţavencu vrea să fie ales cu orice chip, drept pentru care nu se sfieşte să îl şantajeze pe Tipătescu, tînărul prefect al judeţului, cu scrisoarea de amor pierdută de iubita lui, Zoe Trahanache, soţia şefului local al partidului,”prezident în numeroase comitete şi comiţii”.

Zoe se foloseşte de toate argumentele să îşi convingă iubitul şi soţul să cedeze şantajului şi, deşi izbuteşte, politica “de la centru” impune un necunoscut: Agamemnon Dandanache.

Între timp, versatul Trahanache nu stă degeaba, balanţa se înclină în sens invers, şantajistul devine şantajat, şedinţa de numire oficială a candidatului se încheie cu o bătaie organizată de poliţistul Pristanda în înţelegere cu “şeful”, iar Caţavencu îşi pierde pălăria în care ascunsese scrisoarea buclucaşă care, cu inocentul ajutor al Cetăţeanului turmentat, ajunge din nou în posesia frumoasei şi necugetatei Zoe.

Vizionare plăcută!

Comentarii

comentarii