Acasă Eveniment Cea mai mare zonă rezidenţială şi de agrement se construieşte la Chevereşul...

Cea mai mare zonă rezidenţială şi de agrement se construieşte la Chevereşul Mare

DISTRIBUIȚI

Timişorenii sau orice persoană sau familie din România, ori chiar din întreaga Uniune Europeană, care doreşte să îşi construiască o casă la sat o poate face acum fără nicio problemă. Fiindcă populaţia din localitate este foarte îmbătrânită şi tot mai puţină, Primăria Chevereşul Mare din Timiş vrea să dea lovitura, în plină criză economică şi să atragă cât mai multe persoane în comună, concesionând teren pentru construcţia de locuinţe, la preţuri foarte mici.

Cu bani puţini…!

“Am încercat o altă politică, prin concesionarea de terenuri pentru construcţia de case, dar ne adresăm nu persoanelor cu mulţi bani, fiindcă nu cred că acelea vor veni aici. Eu lucrez la un PUZ de 10 hectare. Ne-am gândit să mergem la preţuri foarte joase la concesiune, să-i atragem pe aceşti oameni care nu au mulţi bani şi doresc să aibă o căsuţă a lor”, a declarat Marcel Muia (foto), primarul din Chevereşul Mare. Preţul este între 100 –150 de euro concesiunea pe an. Avantajele sunt multiple, iar administraţia locală câştigă contribuabili. Persoana care se mută în comună plăteşte taxe şi impozite. Sau poate va aduce un sediu de firmă sau doreşte să facă investiţii în localitate. Aici va găsi terenurile libere ale vechiului CAP şi va putea crea şi locuri de muncă.

Scopul este dezvoltarea comunei

Primăria Cehevereş deja a făcut 47 de concesiuni de terenuri pentru case, la intrarea în localitate. Păşunea comunală e una, iar afacerea privată cu creşterea de animale alta, de aceea adminstraţia locală face distincţie clară. Nu se poate menţine întreaga suprafaţă de păşune a comunei pentru 10 –15 persoane care deţin 90% din efectivul de animale. Dacă o persoană are sute de animale proprietate, atunci e afacere particulară. Păşunea este pentru cei cu animale puţine. Primăria nu se simte obligată să ţină toată păşunea pentru aceşti crescători privaţi, de aceea a decis să dea în concesiune pământ, în scopul dezvoltării comunei. “Dezvoltarea ce înseamnă? Atragerea de tineri şi oameni care să vină să construiască. Pe mine nu mă încălzeşte cu nimic că pe sute de hectare de păşune pasc sute de animale. Nu. De aceea, am decis să rupem aceste terenuri, în scopul construcţiilor şi dezvoltării localităţii. Totuşi, în acest moment, mai avem 370 de hectare de păşune la Chevereş”, a spus Marcel Muia. Tot în Chevereşul Mare este în desfăşurare cel mai mare plan urbanistic zonal din Românial întins pe o suprafaţă de 460 de hectare – o zonă rezidenţială şi de agrement unică. “Un investitor a luat 460 de hectare, a făcut un PUZ, cu absolut tot necesarul. E cel mai mare din ţară. E cea mai mare scoatere de terenuri din circuitul agricol. Deşi criza a cam lovit în plin, acum, cu fonduri europene, se încearcă relansarea proiectului”, a spus primarul Marcel Muia.
Aici se construieşte şi un manej, cu grajduri, restaurante şi toate utilităţile.

Comentarii

comentarii