Acasă Actualitate Cei care aruncă deșeuri pe stradă, surpinși de camerele video

Cei care aruncă deșeuri pe stradă, surpinși de camerele video

445
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au sancționat, și în luna septembrie, persoanele care au abandonat deșeuri pe domeniul public. De această dată, polițiștii au sesizat probleme în urma verificărilor zilnice în locațiile în care cetățenii au semnalat astfel de cazuri și în urma constatărilor proprii, multe pe baza înregistrărilor de pe camerele video instalate în zonele unde sunt acumulate cantități mari de deșeuri.

De la începutul lunii au fost aplicate 272 de sancțiuni, conform HCL 371/2007, persoanelor depistate aruncând resturi pe domeniul public. Străzile și zonele monitorizate video, în ultima perioadă, au fost: Dr. Ioan Mureșan, Al. Donici, Andrei Șaguna, Aurel Cândea, Stelelor, Piața Plevnei, Barbu Ștefănescu Delavrancea și Dumitru Chiriac. Camerele își schimbă locul de amplasare, în funcție de situație.

Legea în baza căreia polițiștii dau sancțiuni prevede amenzi între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și până la 2500 lei pentru persoanele juridice. În funcție de constatarea din teren, și cele pentru persoanele fizice pot ajunge până la 2000 lei, conform Legii 211/2011.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara apelează și la cetățeni: „Un real sprijin este și cel al cetățenilor care doresc un oraș curat și civilizat, o parte dintre constatări fiind efectuate și ca urmare a sesizărilor venite din partea timișorenilor. Astfel, pot fi semnalate în continuare la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro situații în care unele persoane aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun”.

Comentarii

comentarii