Acasă Eveniment Cei patru medici nemţi care l-au operat pe Cristi Minculescu vor fi...

Cei patru medici nemţi care l-au operat pe Cristi Minculescu vor fi premiaţi la Timişoara

392
DISTRIBUIȚI

La eveniment vor fi prezenţi 1.000 de medici specialişti în anestezie şi terapie intensivă din SUA, Germania, Israel, Franţa sau Belgia. Sâmbătă, 5 decembrie, trupa IRIS va susţine un recital pentru participanţi.
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş" Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) organizează, în perioada 3 – 5 decembrie, la Timişoara, a VII-a ediţie a Cursului naţional cu participare internaţională de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, la UMF Timişoara. 
„Manifestarea a căpătat o popularitate tot mai mare, de-a lungul anilor, fiind, în prezent, una dintre cele mai importante pe plan naţional. La ediţia din acest an participă peste 1.000 de specialişti. Conferinţele vor fi susţinute de experţi din cele două specialităţi, atât din ţară, cât şi din străinătate – Franţa, Belgia, SUA, Israel, Germania etc. Ne bucurăm de prezenţa la manifestare a patru profesori universitari de la Clinica din Regensburg, care au realizat operaţia de transplant a lui Cristi Minculescu, solistul trupei IRIS”, a spus prof. dr. Dorel Săndesc, directorul cursului. Cu aceasta ocazie, celor patru profesori de la Clinica din Regensburg – prof. univ. dr. Hans Schlitt, prof. univ. dr. Pompiliu Piso, prof. univ. dr. Bernhardt Graf şi prof. univ. dr. Thomas Bein – le  va fi conferită diploma de onoare a Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşeanu” din Timişoara. În premieră pentru aceste două specialităţi, vor fi publicate într-un volum de peste 800 de pagini textele unor recomandări de bună practică medicală, care vor deveni documente oficiale ale specialităţilor ATI şi Medicină de Urgenţă şi depuse şi la Ministerul Sănătăţii. În programul conferinţi, joi seara, de la ora 20, la Domul catolic din Piaţa Unirii, va avea loc un concert de orgă, urmat de un recital de colinde de Crăciun. În ultima seară a cursului, sâmbătă, 5 decembrie, trupa IRIS va susţine un recital pentru participanţi.

Comentarii

comentarii