Acasă Actualitate Cei trei berlinezi formidabili de la Melt Trio se întorc la Gărâna...

Cei trei berlinezi formidabili de la Melt Trio se întorc la Gărâna Jazz Festival după șapte ani

DISTRIBUIȚI
Jazz-ul s-a auzit pentru prima dată la Gărâna în 1997, într-un jam session improvizat de prieteni în Hanul La Răscruce. Povestea a continuat în următorul an și în următorii 25 de ani, transformând un sat din Munții Semenic în locația celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est. Edția din acest an al Festivalului de Jazz de la Gărâna va avea loc în perioada 11-14 iulie. 
Centrul Cultural German din Timișoara este din nou unul din partenerii festivalului, astfel că în Munții Semenicului va ajunge formația germană Melt Trio. Grupul a fost înființat în 2010, la Berlin, în formula Peter Meyer (chitară electrică), Bernhard Meyer (chitară bas), Moritz Baumgärtner (tobe), Melt Trio s-a dezvoltat într-unul dintre cele mai inovatoare triouri de chitară din lume în jazzul contemporan.
Pe albumul actual și în cele peste 200 de concerte împreună, cei trei berlinezi și-au rafinat și mai mult stilul special și arată o dorință și mai puternică de a crea detalii. 
Combinația lor de sunete acustice și electronice pare mai puternică ca niciodată, influențele concrete de la jazz și clasic modern până la post și prog rock pot fi doar vag identificate, deoarece muzica sună pur și simplu ca… Melt Trio.
Melt Trio a fost nominalizat de trei ori la premiul Echojazz și a fost prezentat printre alții de: Arte Concerts, Arte Tracks, FAZ, taz, RONDO, Jazzpodium, Jazzthetik și Jazzthing.
În 2023, Melt Trio a câștigat prestigiosul German Jazz Prize.
În 2017, Melt Trio a mai fost prezent pe scena principală a Gărâna Jazz Fest.
Cei trei berlinezi formidabili de la Melt Trio se întorc la Gărâna Jazz Festival după șapte ani. Ei vor urca pe scena din Poiala Lupului, vineri, 12 iulie.

Comentarii

comentarii