Acasă Eveniment Cel mai curajos plan de salvare a Poştei Române vine de la...

Cel mai curajos plan de salvare a Poştei Române vine de la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Economistul Nelu Balaş, directorul Centrului Regional de Poştă (CRP) Timişoara, a prezentat, joi, 19 mai, cel mai curajos plan de management pentru salvarea Companiei Poşta Română din situaţia critică în care se află, motiv pentru care a intrat în vizorul Fondului Monetar Internaţional ca fiind o companie cu probleme mari. “În doi ani, Poşta Română poate fi pusă pe picioare, cu un management corect, fără credite, conform nevoilor pieţei”, a spus Balaş. Să fie reînfiinţată Banca Poştală

Una dintre soluţii pentru atragerea de fonduri băneşti mari este faptul că poşta poate deveni cel mai mare vânzător de produse online. Trebuie create patru centre de tranzit – în Timişoara, Cluj, Bacău şi Bucureşti – şi un centru de sortare la mijloc. “Astfel vor fi reduşi timpii de distribuţie şi rentabilitatea va creşte cu 40%”, a precizat Balaş. Poşta reprezintă toate societăţile de asigurare, de aceea poate deveni cel mai mare broker din România. Se operează cu 25% din masa monetară şi este nevoie de reînfiinţarea Băncii Poştale. În acest moment, pentru a se face faţă concurenţei şi avalanşei extraordinare de informaţii, trebuie să se creeze o reţea online la care să fie conectat până la ultimul oficiu poştal din cel mai îndepărtat colţ de ţară. Aceasta să fie legată la reţeaua de fibră optică a CFR. Poşta poate deveni cel mai mare încasator de taxe şi impozite şi astfel va veni în sprijinul primăriilor şi a Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Agenţii poştali vor fi înzestraţi cu terminale şi vor putea încasa banii şi vor elibera chitanţele pe loc la gaz şi curent etc.

Nu se vor face disponibilizări

“Din septembrie 2010, CRP Timişoara a reuşit să stopeze contractele păguboase încheiate cu societăţile care ne-au secătuit. Mai suntem în proces cu unele. Nu este posibil ca o companie cum e Poşta Română să ajungă în situaţia în care se află datorită contractelor păguboase. Trebuie luate măsuri urgente pentru redresarea poştei”, a subliniat Balaş. Şi o veste bună pentru angajaţi: CRP Timişoara nu va face disponibilizări, tocmai pentru a face faţă concurenţei.
Alte propuneri: construirea Centrului Zonal de Tranzit Timişoara în zona aeropotului, transformarea sucursalelor în filiale, dezvoltarea unui sistem de franciză în zonele nerentabile, măsuri imediate pentru realizarea unui program viabil de restructurare şi modernizare la nivelul companiei şi rezolvarea problematicii legate de securitate poştală şi sănătate în muncă. La nivel de regională – judeţele Caraş-Severin, Arad, Hunedoara şi Timiş – sunt 3.200 de angajaţi.
 

Comentarii

comentarii