Acasă Cultura Cel mai lung vernisaj în pandemie va avea loc la Muzeul Banatului...

Cel mai lung vernisaj în pandemie va avea loc la Muzeul Banatului Timișoara, vineri, de la 10 la 18

1512
DISTRIBUIȚI

Mansarda B1 din cadrul Bastionul Therezia vă așteaptă cu peste 125 de picturi și acuarele. Muzeul Național al Banatului deschide expoziția ”Ioan Isac”, vineri 4 septembrie.

Demersul plastic își propune să prezinte opera acestui artist din Banatul interbelic cu ajutorul unui număr important de lucrări de pictură și grafică, piese din colecții particulare din Timișoara și din colecția Mitropoliei Banatului.

Expunerea este structurată pe cicluri tematice, lucrările fiind inspirate de peisajele și monumentele din Banat și Ardeal, Moldova, Muntenia și Dobrogea, dar sunt valorificate și teme din Orient, Coasta Dalmației și Italia, locuri vizitate de Ioan Isac.

”Dacă vom avea vernisaj? În sensul acela formal, cu discursuri și-un pahar de vin alb? Nu, nu va fi! Evităm să producem o supra-aglomerare în condițiile actuale.

Dar am putea să privim altfel lucrurile: în loc să spunem că nu va fi vernisaj, să ne gândim că acesta este cel mai lung vernisaj! Unul care începe la 10:00 și se încheie la 18:00. Puteți veni oricând în acest interval și, gata, ați fost la deschidere”, explică specialiștii Muzeului Banatului.

În data de 17 septembrie va fi prezentat un album dedicat lui Ioan Isac, prilejuit și de comemorarea a 70 de ani de la decesul acestui artist din perioada interbelică.

Despre artist și lucrările sale vor prezenta Marcel Tolcea, Robert Șerban, Pavel Șușară și Silviu Oravitzan.

Comentarii

comentarii