Acasă Eveniment Cel mai modern centru de oncologie din Banat a fost deschis la...

Cel mai modern centru de oncologie din Banat a fost deschis la Timişoara

DISTRIBUIȚI

“Vom salva sute de vieţi!”
“Ne aşteptăm ca anul viitor să atingem un număr de 4.600 de tratamente, incluzând atât tratamentele citostatice, cât şi cele paleative”, a spus dr. Şerban Negru (foto), preşedintele Oncohelp.
 Asociaţia Oncolhelp Timişoara, Avon România şi Centrul pentru Jurnalism Independent au inaugurat, joi, 1 octombrie, pe str. C. Porumbescu, nr. 59, Timişoara, Centrul de Oncologie Oncohelp. “Este unul dintre cele mai moderne centre oncologice din Banat”, a spus Răzvan Diraţian, directorul comercial Avon România şi Moldova. Astfel, peste 900 de pacienţi vor putea beneficia anual de servicii medicale gratuite în cadrul clinicii. Noua clădire se întinde pe 830 de metri pătraţi, are 3 niveluri şi dispune de 30 de paturi. Aici funcţionează simultan facilităţi de consult şi tratament ambulatoriu, cu posibilităţi de internare a pacienţilor care necesită supraveghere.

4.600 de tratamente în 2010

“Ne aşteptăm ca, anul viitor, să atingem un număr de 4.600 de tratamente, incluzând atât tratamentele citostatice, cât şi cele paliative. Începând cu anul 2010, în Centrul Oncohelp, va funcţiona permanent un centru pilot de diagnostic şi tratament al cancerului de sân. Estimez că, prin activităţile de diagnostic şi tratament din centru, vom salva sute de vieţi anual. În centru funcţionează şi Grupul de Suport “Dorinţa”, alcătuit din femei care au învins cancerul de sân şi care, acum, ajută şi alte persoane să treacă mai uşor peste această experienţă. Sperăm că Centrul Oncolhelp va avea contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ceea ce va permite susţinerea financiară a acitvităţii medicale. Mulţumesc domnului Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei pentru sprijinul acordat”, a declarat dr. Şerban Negru, preşedintele Asociaţiei Oncohelp Timişoara. Amintim că această construcţie a centrului este susţinută de către Avon România printr-o sponsorizare de peste 138.000 de euro ca parte a campaniei de conştientizare publică şi diagnosticare precoce a cancerului la sân “Aflăcă eşti bine!”. Campania este vizibilă pe străzile Timişoarei în perioada 1 –8 octombrie. Astfel, în Piaţa Operei, în faţa magazinului Bega şi la Iulius Mall Timişoara, vor fi centre de informare pentru toate femeile ce vor să prevină boala. Tot în Piaţa Operei, timişorenii vor avea ocazia să transmită un mesaj de solidaritate şi speranţă pentru pacienţii din Centrul Oncohelp, participând la un proiect artistic inedit – realizarea a 64 de desene colective care vor decora saloanele şi coridorul centrului. 

“Îl laud public pe dr. Şerban Negru!”
“Trebuie să recunoaştem că meritul principal în succesul acestui proiect aparţine unor oameni cu iniţiativă şi l-aş aminti pe dl. doctor Şerban Negru. Îmi aduc aminte că mai bine cu trei ani în urmă a venit şi mi-a prezentat acest proiect.  Ceea ce face Oncohelp la Timişoara şi cei care au lucrat aici reprezintă o schimbare de mentalitate. Îi felicit pe cei care au avut iniţiativa de a crea acest centru, o premieră, şi pe dr. Negru”, a spus Gheorghe Ciuhandu. “Dorinţa timişorenilor şi a universităţii era ca acest sector al patologiei să fie foarte bine organizat. Îl laud public pe dr. Şerban Negru, e un medic care pe lângă calitatea profesională are şi calitatea umană. Rolul sponsorilor a fost extrem de important în realizarea acestui proiect. Declar că trebuie să îl sprijinim pe Şerban Negru în continuare”, a spus prof. univ. dr. Ştefan Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara. Conform Oncohelp Timişoara, incidenţa cancerului în judeţul Timiş este în continuă creştere. În ultimii zece ani, numărul cazurilor nou apărute anual este cu 35% mai mare (2.330 cazuri noi de cancer în 2004, comparativ cu 1.722 în 1995), iar mortalitatea a crescut cu 15% (1.518 decese în 2004, comparativ cu 1.324 în 1995). În judeţul Timiş, sunt aproape 10.000 persoane cu cancer în evidenţă, fiind judeţul cu cea mai mare rată a bolii din România. Timişoara este mult în urma altor centre universitare din punct de vedere al tratamentului în cancer. Datorită numărului redus de paturi şi în general a infrastructurii necesare, pacienţii au mult de suferit şi fac deseori perfuzii pe coridor şi există frecvent situaţii în care sunt amânaţi din lipsă de locuri sau de medicamente. “Îngerii păzitori” ai bolnavilor ce vor trece pe la centru din Timişoara sunt trei medici specialişti oncologi: Cristina Oprean, Daniela Sîrbu şi Şerban Negru, alături de alţi medici oncologi Anca Niculescu, Alin Olariu, Alina Alaci, Rodica Mihăescu, Diana Ilina, Raluca Lazar şi asistentele medicale Oana Indrieş, Antoaneta Tălăşman şi Iasmina Branisavlevici.

Comentarii

comentarii