Acasă Actualitate Cele două societăți-minune ale tandemului Fritz – Lațău, zero activitate și salarii...

Cele două societăți-minune ale tandemului Fritz – Lațău, zero activitate și salarii plătite degeaba din bani publici

DISTRIBUIȚI

Au trecut mai bine de doi ani de când ”salvatorii” Timișoarei au avut măreațea ideea de a înființa două… uzine. Uzina Energetică Timișoara SRL și Uzina Energie Solară Timișoara SRL, încheie anul 2023 cu ZERO activitate, pierderi financiare, doar intenții bune și salarii plătite degeaba din bani publici!

În decembrie 2022 duo-ul Fritz & Lațcău, înființau două societăți ale Primăriei Timișoara: Uzina Energetică Timișoara SRL și Uzina Energie Solară Timișoara SRL. Cele două firme erau gândite să fie utilizate pentru obținerea de bani europeni pentru producția de energie verde.

După un an și șase luni de “activitate intensă”, ambele societăți sunt pe pierdere- conform Bilanțului la 31.12.2023.

”Conform Rapoartelor administratorului: “acest rezultat (pierderea) se datorează faptului că societatea nu a avut activitate până în prezent, cu toate acestea reprezentanții societății împreună cu cei ai municipalității au căutat soluții (…).

Cele 2 proiecte de hotărâre care vizează Bilanțul celor 2 societăți vor fi supuse la vot în plenul de mâine al CL Timișoara”, spune consilierul local Roxana Iliescu.

Conform declarațiilor primarului Fritz, Uzina Energetică Timișoara trebuia să se ocupe din vara anului trecut de partea de distribuție a Colterm. Firma trebuie să obțină însă și licență de la ANRE și să întocmească o documentație specifică, în care să includă și tarifele, și justificarea acestora. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Primăria Timișoara a prelungit, în iunie 2023, contractul de delegare cu insolventa Colterm pentru distribuția agentului termic.

”Pe lângă planurile eșuate cu cele două societăți, să nu uităm de planurile fantasmagorice ale primarului Fritz pe termen mediu și lung, lansate in aprilie 2022: construirea unui parc fotovoltaic la Utvin, instalarea a zece motoare de înaltă eficiență si cogenerare pe gaz, instalarea unei centrale hidroelectrice pe Bega și instalarea a două turbine de înaltă eficiență la CT Phoenix”, mai spune Roxana Iliescu.

Comentarii

comentarii