Acasă Actualitate Cele mai bune jocuri inspirate din legende antice

Cele mai bune jocuri inspirate din legende antice

DISTRIBUIȚI

Mulți oameni sunt fascinați de legende care, deși nu au putut fi dovedite și din punct de vedere istoric, stârnesc un interes major și sunt transmise din generație în generație. Iar dezvoltatorii de jocuri au contribuit și ei la popularizarea acestor legende prin crearea unor titluri de succes.

Așadar, iată 5 dintre cele mai bune jocuri inspirate din legende antice:

  1. Tomb Rider: The Last Revelation – Această producție a apărut în anul 1999 și este face parte din categoria jocurilor clasice, fiind încă popular pentru unii oameni. A fost dezvoltat de compania Core Design și are la bază legendele Egiptului. Personajul Lara Croft ajunge așadar prin orașe precum Cairo și Giza, dar și la ruinele din Karnak. Ea pornește și în căutarea amuletei lui Horus și a pietrei lui Seth. Tomb Rider: The Last Revelation poate fi accesat pe PlayStation, Microsoft Windows, Dreamcast și Mac OS. A avut un gameplay bine pus la punct și a avut recenzii pozitive, fiind unul dintre cele mai tari jocuri de la finalul anilor ’90.
  1. Book of Ra – Pentru fanii jocurilor de casino, Book of Ra face cu siguranță parte din categoria clasicelor. Un joc de excepție care are foarte mulți fani, Book of Ra are o vechime impresionantă, fiind lansat în 2008 de compania Novomatic. Chiar și așa, este în continuare unul dintre cele mai populare jocuri de pacanele online. Jocul te transpune direct în lumea Egiptului Antic, astfel că printre simbolurile sale se află statuete, faraoni și gândaci. De asemenea, un personaj foarte popular, Indiana Jones, este și el unul dintre simbolurile sale. Are o grafică foarte bună, beneficiază de speciale, iar acțiunea din Book of Ra este electrizantă.
  1. Clash of Titans – Acest joc este inspirat din mitologia greacă. A fost lansat în anul 2010 de compania Namco Bandai Games în colaborare cu Warner Bros pentru Xbox 360 și PS 3. Acțiunea ne prezintă celebra confruntare a titanilor din mitologia greacă. Jucătorul are posibilitatea să își aleagă personajul dorit pe care îl poate îmbunătăți în funcție de cât de mult avansează. El poate adăuga arme mai puternice, însă în același timp o altă funcție permite lupta fără arme, doar cu mâinile. Un joc interesant la vremea lui, care s-a bucurat de ceva succes.
  1. Disney’s Hercule – A apărut în anul 1997 și a fost unul dintre cele mai tari jocuri din acea perioadă. Este inspirat din faimoasele isprăvi ale lui Hercule, fiul lui Zeus. În încercarea de a deveni nemuritor și de a-și spăla păcatele, Hercule primește mai multe misiuni ce par imposibile, dar reușește cu ceva efort să le îndeplinească pe fiecare. Cât privește jocul, acesta are o grafică simplistă, nu este deloc complicat, dar s-a bucurat de un succes important. Microsoft Windows, PlayStation și GameBoy au fost platformele pe care a putut fi accesat.
  1. God of War – Această franciză a luat naștere în 2005 și este inspirată din mai multe legende. Astfel, jocurile lansate până în anul 2018 au avut la bază episoade petrecute în mitologia greacă. Totuși, în 2018 dezvoltatorii au făcut o schimbare importantă și acțiunea se petrece în mitologia nordică, foarte interesantă și ea pentru pasionații de jocuri video. Personajele principale din acest joc sunt Kratos și fiul său Atreus. God of War poate fi accesat pe PlayStation 4, beneficiază doar de versiune single player, însă se bucură de recenzii bune în special datorită graficii și a faptului că modulul de joc este bine pus la punct. Așadar, dacă ești pasionat de legende, merită să iei în calcul acest joc.

Comentarii

comentarii