Acasă Actualitate Cele mai bune setări de display pentru a obține eficiența maximă a...

Cele mai bune setări de display pentru a obține eficiența maximă a telefonului

DISTRIBUIȚI

Telefoanele inteligente sunt de neînlocuit în majoritatea activităților noastre zilnice. Din păcate, bateria se termină destul de rapid atunci când mai multe aplicații sunt deschise simultan. Pentru a evita situațiile neplăcute în care nu poți verifica un mesaj important sau nu poți apela aplicația GPS pentru a găsi drumul spre destinația pe care ți-o dorești, trebuie să știi un mic secret: anumite setări ale ecranului pot ajuta enorm pentru economisirea bateriei, fără să te incomodeze în vreun fel. 

  1. Luminozitatea

Această caracteristică a ecranului este foarte mare consumatoare de energie, de multe ori într-un mod nejustificat. Pentru ca bateria să nu aibă de suferit, cel mai recomandat este să optezi pentru setarea ”Luminozitate automată”, disponibilă la orice display pentru telefoane Huawei. În acest fel, deviceul va regla nivelul de luminozitate al ecranului în funcție de lumina ambientală. 

  1. Modul de noapte

Opțiunea ”Night mode„ este utilă în primul rând pentru ochi, prevenind oboseala acestora atunci când lucrezi noaptea. În plus, lumina albastră pe care o vei obține nu va consuma la fel de multă baterie precum setările din timpul zilei. 

  1. Rotirea automată a ecranului

În funcție de stilul în care folosești telefonul, poate fi util să alternezi cele două moduri vertical (portret) și orizontal (peisaj). Setarea care îți permite acest lucru este deosebit de utilă, dar nu ar trebui să fie pornită mereu, deoarece activarea ei repetată va duce la un consum inutil de energie. Rotirea automată a ecranului poate fi dezactivată foarte ușor, iar recomandarea noastră este să rămâi la varianta portret pentru majoritatea activităților zilnice. Modul peisaj este util, în special, dacă te joci ori dacă te uiți la un film, iar imaginile sunt vizionate pe un display Huawei p smart 2021.

  1. Notificări cu lumină și vibrații

În timp ce majoritatea notificărilor emit un anumit sunet, există și posibilitatea adăugării unei vibrații sau a flashului. Aceste două opțiuni sunt utile în anumite situații, dar dacă le vei utiliza în permanență, rezultatul este consumarea rapidă a bateriei, fără ca acest lucru să fie necesar. Dezactivează atât vibrațiile, dar și lumina, și te vei bucura de o utilizare de lungă durată a telefonului. 

  1. Screensaver

Dacă îți place ca pe ecranul telefonului să ruleze poze ori animații amuzante, atunci când nu îl folosești, trebuie să știi că bateria nu stă degeaba în tot acest timp. Funcționarea screensaverului necesită energie și procesare de date, ceea va duce la consumarea rezervei de energie, dar și la încetinirea altor funcții, cum ar fi update-ul aplicațiilor. 

  1. Modul sleep

Setează o perioadă cât mai mică pentru ca telefonul să intre în modul Sleep atunci când nu îl utilizezi. Ideal este să optezi pentru 15 secunde – 3 minute, astfel încât bateria și alte componente să  își prelungească durata de funcționare și chiar de viață. 

  1. Dimensiunea fontului

Atât textul cât și imaginile pe care le vizualizezi pe ecranul telefonului pot fi mărite sau micșorate, în funcție de preferințele personale. Trebuie să știi că o dimensiune cât mai mică va duce la un consum redus al bateriei, precum și la o eficiență mai mare a telefonului. Nu în ultimul rând, micșorarea pictogramelor oferă mai mult spațiu efectiv pe ecran, ceea ce înseamnă o eficiență ridicată pentru alte funcții pe care le utilizezi mai des și vei putea avea totul la îndemână, chiar pe ecranul Home. Această setare poate fi puțin dificilă pentru persoanele care au probleme cu vederea și care își doresc imagini cât mai mari. Chiar dacă reprezintă un confort sporit pentru ochi, fontul și displayul mai mare înseamnă și un consum ridicat de baterie.  

Telefonul tău inteligent este special creat să funcționeze la capacitate maximă, cu setările din fabrică. Cu toate acestea, recomandările din acest articol te vor ajuta să obții o eficiență maximă, atât din punct de vedere al funcționării, dar și al consumului de energie. 

 

Comentarii

comentarii