Acasă Eveniment Cele mai rare beri din România au fost degustate de jurnaliştii din...

Cele mai rare beri din România au fost degustate de jurnaliştii din Timişoara

DISTRIBUIȚI

FOTO

Cele mai rare beri fermentate sau nefermentate, blonde sau brune, de cea mai bună calitate, produse de cele mai vechi fabrici din Austria sau Germania, au fost oferite jurnaliştilor, poeţilor şi scriitorilor din Timişoara, la sfârşitul săptămânii, pentru degustare, la clubul Scârţ.

De la ora 20.00, a urmat şi un concert Acoustica – Daniel Silvian Petre şi Emil Kindlein. Maeştrii de ceremonie au fost Joachim Reuling, Olivia Indrecan şi Alin Constantin Lupulescu, publisher & editor in chief al revistei BEErocracy, lansată şi în oraşul de pe Bega, cu acest prilej.

În lume există 90 de feluri de bere, mai multe decât soiurile de vin, datorită diferitelor soiuri de hamei. Cincisprezece feluri de bere au fost degustate cu preţuri cuprinse între 4 şi 8 lei, cu nivelul alcoolului între 4,8 grade şi 8,2 grade. Participanţii s-au putut familiariza cu sortimente de bere puţin cunoscute, precum berea învechită, berea arămie, berea brună nefiltrată sau berea cu fermentare la suprafaţă.

BEERocracy, prima revistă de cultura berii din România, se va distribui şi în Timişoara, pentru început, în circa 25 de locaţii HoReCa. Amfitrionul sesiunii de degustare – somelierul de bere Joachim Reuling – este maestru berar, degustător profesionist şi arbitru la cele mai importante competiţii internaţionale de bere. El va avea şi un articol de specialitate, lunar, în revistă.

BEERocracy este singura revistă tipărită de cultura berii din România şi este distribuită lunar şi gratuit în circa 400 de locaţii din Bucureşti. BEERocracy îşi propune să devină principala sursă de informare şi de analiză din lumea berii din România şi intenţionează să lanseze o serie de produse, servicii şi evenimente menite să popularizeze tot ce ţine de cultura berii. BEERocracy va fi distribuită pe print la chioşcurile de ziare din ţară, prin intermediul unui supliment trimestrial de colecţie, începând cu 2012.

Comentarii

comentarii