Acasă Actualitate ”Celebrarea orașului” Timișoara îl aduce la Timișoara pe britanicul Passenger

”Celebrarea orașului” Timișoara îl aduce la Timișoara pe britanicul Passenger

DISTRIBUIȚI

În perioada 16 – 18 august, la Timișoara va avea loc o nouă ediție unui eveniment apărut de curând în activitatea urbei, ”Celebrarea orașului”. Cu această ocazie, Passenger, artistul britanic cu peste 14 milioane de ascultători pe platforma Spotify, vine pentru prima dată în Timișoara și va susține primul concert în vestul țării, la invitația Centrului de Proiecte, pe scena evenimentului, pe 17 august. Zdob și Zdub, cea mai populară trupă din Republica Moldova, va completa programul serii cu un concert electrizant, în stilul etno-rock deja consacrat.

Următorul artist internațional, cu o audiență de peste 11 milioane de ascultători lunari pe Spotify, al cărui cel mai recent album a înregistrat peste 330 de milioane de difuzări doar în Marea Britanie, și care de asemenea va concerta în premieră în Timișoara, va fi anunțat public în data de 6 iulie 2024.

„Celebrarea orașului”, parte din moștenirea Programului Timișoara 2023, este un eveniment platformă finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte. Ediția din acest an va avea loc în perioada 16-18 august și va aduce împreună creatori și producători de evenimente din Timișoara.

„Celebrarea orașului” propune publicului peste 100 de evenimente culturale, sportive și comunitare, pentru toate vârstele. În premieră absolută pentru evenimentele din Timișoara, locațiile principale de desfășurare vor fi Parcul Civic și Bulevardul I. C. Brătianu, două zone centrale din inima orașului, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați. După succesul de anul trecut al City Celebration continuăm anul acesta cu o ediție și mai ambițioasă, care ne provoacă să vedem prin lentila culturii, locuri din Timișoara care până acum nu au fost spații culturale. City Celebration face parte din strategia noastră de a transforma orașul prin cultură și de a aduce împreună comunitatea. Este și un manifest că Timișoara poate atrage și găzdui cu succes evenimente culturale cu nume mari pe scenă și public numeros.” a anunțat primarul Dominic Fritz.

Cântăreț și compozitor multi-premiat și cu vânzări de platină, Passenger a trecut de la concerte la colțul străzii la stadioane pline și are peste 7,4 milioane de abonați pe canalul de YouTube, 3,8 milioane de urmăritori pe Facebook și peste 14 milioane de ascultători pe lună pe platforma Spotify. „Let Her Go” a ajuns numărul 1 în 19 țări și a înregistrat peste șase miliarde de stream-uri la nivel global, fiind a doua cea mai difuzată piesă din toate timpurile. Consecvența producției sale și autenticitatea sa, atât pe scenă, cât și în afara ei, i-au adus lui Passenger o bază de fani la nivel mondial și turnee în întreaga lume, fiind cap de afiș pe unele dintre cele mai renumite scene.

„Celebrarea orașului este un eveniment pe care, încă de la prima ediție, l-am gândit și imaginat ca eveniment platformă, care să unifice toate energiile creatoare din Timișoara și care să arate tuturor forța extraordinară pe care organizațiile culturale, sportive, comunitare și civice o au, atunci când lucrează împreună. Ne dorim ca la fiecare ediție să conectăm orașul la cele mai actuale trenduri din zona muzicală europeană și internațională și să oferim astfel timișorenilor atât posibilitatea participării, în orașul lor, la evenimente de anvergură internațională, dar și motive pentru care să redescoperim și să iubim Timișoara și energiile creative unice ale orașului” a spus Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte.

Comentarii

comentarii