Acasă Economic Celebrul parc din stațiunea Buziaș, reamenajat cu peste 4 milioane de euro...

Celebrul parc din stațiunea Buziaș, reamenajat cu peste 4 milioane de euro – foto

DISTRIBUIȚI

Proiectul de peste patru milioane de euro realizat prin Regio-POR 2014-2021 va contribui la dezvoltarea infrastructurii din stațiunea Buziaș.

Celebrul parc din stațiunea balneară va fi reamenajat, astfel încât să fie o gazdă primitoare pentru turiști, dar și pentru localnici.

Proiectul are mai multe componente și prevede: lucrări la infrastructura rutieră pe o lungime de aproape patru kilometri, 2,2 kilometri de piste de biciclete, instalații de iluminat public în incinta parcului, pe o lungime de aproape 10 kilometri liniari, trotuare și alei pe o lungime totală de peste 11 kilometri.

De asemenea, se vor amenaja trasee turistice și tematice, locuri de recreere şi un popas, puncte (foișoare) de observare, filmare și fotografiere.

Peste 218.000 metri pătrați de zonă verde va fi amenajată numai în parc. În plus, alți aproape 50.000 de metri pătrați de zonă verde vor fi amenajați în afara acestuia.

În acest moment, proiectul este în plin proces de implementare. Au fost realizate lucrări la realizare la rețeaua de apă și la cea de canalizare. Sunt desfășurate lucrări la rețeaua de iluminat.

De asemenea, sunt în desfășurare lucrările la trotuare, borduri, infrastructură și suprastructură, iar în faza finală sunt lucrările de canalizare pluvială.

Primăria Buziaș este beneficiarul proiectului de peste 21 milioane de lei. Proiectul care are ca termen de finalizare vara anului 2023.

Comentarii

comentarii