Acasă Eveniment Celulă de criză la Ministerul de Interne, din cauza situației tensionate de...

Celulă de criză la Ministerul de Interne, din cauza situației tensionate de la Vama Nădlac

583
DISTRIBUIȚI

O ședință de urgență a fost convocată la Ministerul de Interne, din cauza situației tensionate de la Vama Nădlac.

La celula de criză participă reprezentanți ai MAI, Poliției de Frontieră, instituțiile prefectului din județele de graniță, Ministerului Sănătății.

Poliția de Frontieră a precizat că sunt mai puțini oameni care intră în țară pe la Vama Nădlac decât anul trecut, în aceeași perioadă, dar că se face aglomerație din cauza verificărilor făcute de polițiștii de frontieră în contextul coronavirusului.

„În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valaorile de trafic fiind in scădere”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

„Formalitățile de frontieră se efectuează pe 3 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. Timpul de așteptare mai ridicat înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul noului coronavirus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”, potrivit comunicatului.

Comentarii

comentarii