Acasă Cultura Centenar 2019 Biserica “Preasfânta Inimă a lui Isus” zona Bălcescu Timișoara: ultimul...

Centenar 2019 Biserica “Preasfânta Inimă a lui Isus” zona Bălcescu Timișoara: ultimul act

980
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului a organizat, duminică, 29 decembrie, în Biserica “Preasfânta Inimă a lui Isus” din zona Bălcescu Timișoara, ultimul eveniment din cadrul Centenarului Parohiei Elisabetin: lansarea cărții „Elisabetinul și muzica vitraliilor”, autor muzeograf Corina Cranciova.

Lansarea manuscrisului, o istorie completă a acestei parohii, a fost însuflețită de un concert susținut de mezzosoprana Aura Twarowska și Silviana Cîrdu la pian, urmată de lansarea cd-ului intitulat „Just doublebass” realizat de Alexandru Cranciova și a filmului documentar „Centenarul Parohiei Elisabetin 1919-2019” conceput de Armand Oszlanszky.

Proiectul privind celebrarea centenarului Parohiei Elisabetin în anul 2019 a cuprins trei tipuri de evenimente. Primul a fost reprezentat de expoziția vernisată în luna august la Muzeul Național al Banatului cuprinzând obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veștminte preoțești, partituri în manuscris și alte piese de patrimoniu aparținând acestei parohii.

Al doilea a cuprins o serie de concerte caritabile, susținute în Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus pentru adunarea de fonduri în vederea restaurării orgii din Biserică, invitați fiind artiști de la Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul.

Finalul celebrării centenarului Parohiei Elisabetin a fost marcat de o carte cadou, un album care prezentă istoria Bisericii Prea Sfânta Inimă a lui Isus din Bălcescu, încadrată fiind de date referitoare la Cartierul Elisabetin.

Comentarii

comentarii