Acasă Actualitate Centrele de vaccinare din Timiș, mai mult goale în weekend. Duminică, doar...

Centrele de vaccinare din Timiș, mai mult goale în weekend. Duminică, doar 305 doze administrate

305
DISTRIBUIȚI

Nici în weekendul 9 – 11 iulie timișenii nu s-au înghesuit la vaccinare împotriva COVID-19. Vineri au fost 703, sâmbătă – 446, iar duminică – 305. În continuare, cele mai populare seruri sunt cele produse de Pfizer – aproximativ 60% dintre dozele administrate în weekend – și Johson&Johnson, peste 30%.

Cu toate că în ultima perioadă ritmul de vaccinare a fost scăzut, la finalul săptămânii trecute s-a trecut de 200.000 de persoane care au finalizat schema de imunizare în Timiș. Din 27 decembrie – debutul campaniei de vaccinare – și până pe 11 iulie inclusiv, 204.680 de persoane fie au primit două doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, fie au primit unica doză de Johnson&Johnson. Altele 8.017 au primit, până acum, doar prima dintre cele două doze necesare.

Conform DSP Timiș, din totalul dozelor administrate până în prezent, reacții adverse au fost raportate în 0,03% din cazuri, adică în număr de 151. Niciuna însă nu a apărut în acest weekend.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii