Acasă Actualitate Centru de educaţie ecologică

Centru de educaţie ecologică

DISTRIBUIȚI

Pornind de la Proiectul Phare 2006 de înfrăţire instituţională care prevede implementarea şi întărirea acquis-ului de mediu privind protecţia solului/subsolului şi reconstrucţia ecologică, pe componenta planificare şi politică de mediu, în această săptămână, timp de patru zile, în Timişoara, a avut loc prima sesiune în cadrul căreia s-au cunoscut viitorii formatori care provin din administraţie, respectiv din învăţământ. Cu această ocazie s-a prezentat sistemul francez de sensibilizare în domeniul educaţiei ecologice. Această acţiune este prima dintr-o serie de trei care fac parte din proiect.
Participanţii au decis să consituie un centru de resurse pentru educaţie ecologică în Regiunea de Vest din România.
Centrul urmăreşte să elaboreze şi să difuzeze materialele şi metodele necesare de promovare a educaţiei ecologice în regiunea de vest şi să asigure instruirea formatorilor şi animatorilor în domeniul educaţiei ecologice.
Participanţii la seminar au luat parte la activităţi practice care au vizat pedagogia educaţiei ecologice, având drept ţintă schimbarea comportamentului cetăţenului faţă de natură.
Totodată, s-au pus bazele următoarei sesiuni, care va avea loc în luna septembrie, când se vor aprofunda anumite aspecte discutate în această săptămână şi se vor elabora proiectele de colaborare propriu-zisă.
La acţiune au participat 17 reprezentanţi din administraţie şi 27 din învăţământ.
Partenerii proiectului sunt Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Timişoara, Consiliul Regional Alsacia, Primăria Timişoara, SC RETIM Ecologic Service SA, ARIENA (Asociaţia Regională de Educaţie Ecologică din Alsacia), Centrul Cultural Francez, Fundaţia Verde 2000 şi Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Comentarii

comentarii