Acasă Actualitate Centru de recuperare respiratorie post-COVID19, în valoare de 37 milioane lei, la...

Centru de recuperare respiratorie post-COVID19, în valoare de 37 milioane lei, la Spitalul Victor Babeș Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vineri, 25 martie, Primăria Timișoara a prezentat stadiul lucrărilor la noul corp de clădire destinat recuperării respiratorii, din cadrul Spitalului Victor Babeș. Saloanele vor fi la standarde înalte, vor avea baie proprie și două paturi, iar construcția va cuprinde tot ce este necesar, de la birouri, săli de conferințe și laboratoare, dar și baza de tratament pentru recuperarea pacienților post- COVID19.

Aici vor fi și sălile cu aerosoli, de hidromasaj sau pentru exerciții fizice și chinetică medicală. Proiectul era cu atât mai necesar, cu cât pandemia de COVID 19 a făcut să crească foarte mult numărul pacienților care, după ce s-au „vindecat” de COVID19, unii să necesite o recuperare respiratorie mult mai îndelungată și complicată.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, prezent la eveniment a spus că este vorba de un proiect implementat din fonduri proprii ale Primăriei Timișoara, în valoare de 37 de milioane de lei. „Este un proiect foarte important nu numai pentru Timișoara, ci pentru întreaga regiune de vest. Noul construcție cuprinde trei corpuri. În plus și  clădirea în care se afla vechiul centru de recuperare va fi modernizată. Investiția este sută la sută din bugetul local, dar dacă ar putea fi recuperată prin PNRR, ar fi și mai bine, fiindcă banii ar putea fi utilizați în alte proiecte de infrastructura din sănătate”.

În 2021, primăria a investit 42 milioane lei în infrastructura sanitară, iar în 2022, este prevăzută suma de 63 de milioane lei.

Comentarii

comentarii