Acasă Eveniment Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “P. P. Neveanu” a marcat ziua Micii...

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “P. P. Neveanu” a marcat ziua Micii Uniri

DISTRIBUIȚI

Copiii sunt cei mai sinceri în manifestările lor. Poate tocmai de aceea o zi a Unirii, fie ea şi o Unire mică, a principatelor, se vede mai frumos prin ochii micuţilor… La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara a avut loc un triplu eveniment cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Ajutaţi de cadrele didactice ale şcolii, elevii au organizat o expoziţie de desene în acuarelă, un spectacol tematic şi au lansat chiar şi un nou număr al revistei şcolare “Împreună”. Copiii de la Gradiniţa din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, de la Şcoala cu cls. I-VIII Maşloc şi de la clasele gimnaziale ale şcolii “Neveanu” au oferit momente artistice cu prilejul acestei zile. Piesa de teatru “Moş Ion Roată”, dans şi un recital de muzică populară au făcut deliciul celor prezenţi. Elevii au fost îndrumaţi de profesorii Mihaela Bloancă, Vandana Cotoc şi Loredana Becu.
   
Expoziţie de desene
În expoziţia de desene în acuarele au expus elevi cu şi fără dizabilităţi  de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inlcuzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, Şcoala cu cls. I-VIII Maşloc, Şcoala cu cls. I-VIII Giarmata, Şcoala cu cla. I-VIII Pişchia, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin, Şcoala Generală Nr. 6 Turnu Severin. Şcoala Specială “Semenii” din Negotin, Republica Serbia şi Liceul de muzică “Ştefan Vasici”. Expoziţia a fost organizată în sala de festivităţi a centrului şcolar. Cele mai reuşite compoziţii au fost recompensate cu diplome din partea organizatorilor. Prof. Danielescu Aura, director al Şcolii cu cls. I-VIII Maşloc a precizat: “Cred că a fost deosebit de greu pentru membrii juriului să poată hotărî care sunt cele mai reuşite lucrări. Toate sunt deosebite şi voi toţi sunteţi deosebiţi. Vă felicit din inimă”.

“Împreună”
Tot cu ocazia Micii Uniri s-a lansat şi numărul 6 al revistei şcolare “Împreună”, publicaţie editată de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara în parteneriat cu Şcoala cu cls. I-VIII Maşloc. În acest număr au colaborat elevi şi cadre didactice de la C.J.R.A.E. Timiş, Şcoala cu cls. I-VIII Pişchia, Şcoala cu cls. I-VIII Dumbrăviţa, şi chiar de peste hotare, din Spania şi Italia. Acest număr a inclus şi suplimentul de sinteze teoretice şi studii practice în domeniul psihopedagogiei speciale “Paul Popescu Neveanu”, ajuns la ediţia a IV-a. Directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, prof. psih. Doina Păşcută a specificat că “proiectul are perspective frumoase prin implicarea şi a altor instituţii şcolare din Spania şi Ungaria”. Manifestarea face parte din proiectul „Fiecare este special”, iniţiat de  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara şi organizat în parteneriat cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă «Constantin Pufan» din Drobeta Turnu Severin şi Şcoala cu cls. I-VIII, Maşloc-Timiş, aflat la ediţia a II-a, anul şcolar 2010 – 2011. Proiectul include diverse manifestări: „Împreună sărbătorim România”, „Şcoala în cuvinte şi culori” şi „Maratonul toleranţei”.

Comentarii

comentarii