Acasă Actualitate Centrul de Art-Terapie “Dr. Eliza Ionescu” derulează împreună cu Smithfield Prod o...

Centrul de Art-Terapie “Dr. Eliza Ionescu” derulează împreună cu Smithfield Prod o campanie socială de strângere de fonduri

DISTRIBUIȚI

Smithfield Prod găzduieşte la sediul său din Strada Polonă nr. 4, în perioada 29 mai – 1 iunie, în intervalul orar 9.00 – 17.00, o campanie de strângere de fonduri în sprijinul desfăşurării activităţilor de terapie prin artă din cadrul Centrului de Art-Terapie “Dr. Eliza Ionescu”. În cadrul proiectului “Terapia prin Artă” se vor organiza mai multe standuri cu obiecte din lut, felicitări, desene realizate de către artişti plastici şi de către copiii aflaţi în serviciul de art-terapie al centrului. La standuri vor fi expuse, de asemenea, accesorii unicat, realizate manual de către copiii şi artiştii plastici ai centrului, cărţi de colorat cu poveştile "Capra cu trei iezi" şi "Scufiţa Roşie", cărţi poştale cu două dintre lucrările fondatoarei Centrului de Art-Terapie "Dr. Eliza Ionescu", pictor Doina Pocioianu. „Pictura, modelajul, teatrul, dansul, muzica, arta sunt îndrăgite de copii, dezvoltându-le capacitatea de a-şi deschide toate canalele de comunicare”, a declarat Mirela Năvligu, coordonatorul proiectului. “Prin intermediul art-terapiei copiii îşi exprimă impulsurile sufleteşti, nevoile cele mai profunde. Vă invităm să îi cunoaşteţi mai bine vizitând standurile în care veţi găsi creaţiile lor plastice. Mulţumim companiei Smithfield Prod SRL pentru deschiderea de care a dat dovadă şi sperăm să o avem drept partener şi în viitoarele noastre proiecte”, a adăugat Dr. Manuela Borlea, Preşedintele Organizaţiei.
Acest eveniment are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor din cadrul Centrului de Art-Terapie „Dr. Eliza Ionescu”, respectiv serviciilor de recuperare prin art-terapie la nivel comunitar, derularea unor proiecte de art-terapie, de reabilitare prin diferite forme de artă şi servicii de evaluare psihologică şi consiliere. Beneficiarii centrului sunt 80 de copii şi adolescenţi cu întârzieri în dezvoltare, autism, tulburări emoţionale, victime ale abuzului şi maltratării sau tulburări de integrare socială. „Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această iniţiativă şi sperăm că prin sprijinul nostru să ajutăm, pe termen lung, la buna desfăşurare a proiectelor Centrului de Art Terapie. Smithfield Prod susţine prin cultura sa organizaţională comportamentul responsabil din punct de vedere social şi faţă de mediul înconjurător. Este o prioritate pentru noi să ne implicăm activ în viaţa comunităţilor în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea”, spune Morten Jensen, CEO Smithfield Prod.
Smithfield Prod este cel mai mare abator din România, situat în locaţia fostului COMTIM din judeţul Timiş, cu o capacitate de procesare de 600 de capete pe oră, fiind certificat conform standardelor – 22000 prin TuV Austria. Centrul de diagnostic şi Art-Terapie „Dr. Eliza Ionescu" a fost iniţiat în 1998 de psiholog Doina Pocioianu, ca proiect pilot, primul de acest fel din România. Centrul de diagnostic şi Art-Terapie "Dr. Eliza Ionescu" are ca scop creşterea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi prin oferirea unor servicii de evaluare psihologică şi recuperare prin art-terapie. In memoriam Doina Pocioianu (1946- 2009) iniţiază primul Centru de Art-Terapie din România – Membru al Uniunii Artiştilor Plastici. În decembrie 2002, la Gala Premiilor Societăţii Civile, Doina Pocioianu este desemnată câştigător al categoriei de leadership şi iniţiativă individuală pentru proiectul Centrul de diagnostic şi Art-Terapie „Dr. Eliza Ionescu”.

Comentarii

comentarii