Acasă Cultura Centrul de Cultură și Artă Timiș și CJT organizează Festivalul etniilor, la...

Centrul de Cultură și Artă Timiș și CJT organizează Festivalul etniilor, la Muzeul Satului

DISTRIBUIȚI

Duminică, 5 iunie, de la ora 17, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează Festivalul Etniilor, ediția a XXI-a, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Celebrăm multiculturalitatea specifică Banatului prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor specifice etniilor: sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană, cehă și aromână, care vor arăta frumusețea costumelor populare vor aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean cântece și dansuri în care tradiția se păstrează «vie»”, este mesajul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Invitați în recital sunt Vasile Conea, Otilia Duma și Formația Doru Țăranu. Originar din Ciacova, județul Timiș, Vasile Conea este cunoscut ca și „regele doinelor”, cântecele sale alinând dorul românilor de pretutindeni.

Din repertoriul său fac parte peste 400 de melodii, 27 de casete, DVD-uri și discuri, prestația sa fiind de fiecare dată garantul unui eveniment de mare ținută.

Otilia Duma este o interpretă cunoscută din zona Banatului. Și-a început cariera artistică la 18 ani. A colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul și a lansat peste 100 de melodii populare.

Doru Țăranu este un instrumentist valoros care a colaborat cu cele mai cunoscute voci ale folclorului bănățean și a contribuit la dezvoltarea multor artiști bănățeni aflați la debutul carierei lor artistice.

A colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul și a lansat peste 50 de CD-uri cu muzică populară împreună cu artiști colaboratori consacrați.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean și este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii