Acasă Actualitate Centrul de Cultură Timiș vă invită în Parcul Primăverii să trăiți atmosfera...

Centrul de Cultură Timiș vă invită în Parcul Primăverii să trăiți atmosfera pascală, alături de Ansamblul Profesionist Banatul

DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și CJT vă invită, vineri, 22 aprilie 2022, de la ora 16,30, în Parcul Primăverii, de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, să trăiți atmosfera pascală, alături de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul.

Veți putea admira aici și expoziția de icoane pe lemn intitulată ”Lumina Florilor de Paști”, deschisă în Casa Națională. Creațiile expuse sunt realizate de 80 de copii de la Atelierul de pictură Buna Vestire al Catedralei Mitropolitane și de la Şcoala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul.

Din Joia Mare și până-n ziua Paștelui, în tot Banatul, ca și-n toată lumea ortodoxiei, răsună toacă, vestind Învierea. Pe ulițele Muzeului Satului Bănățean a răsunat, în 21 aprilie 2022, chemarea glasului de toacă înălțată de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, în Parcul Primăverii.

„Bătăile de toacă sunt asemuite în lumea ortodoxă cu bătutul piroanelor pe Cruce, în mâinile şi picioarele lui Hristos. Cel ce bate toaca are în gând cele suferite de Hristos pe Crucea de pe Golgotă”, spunea ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Parcul Primăverii este deschis la Muzeul Satului Bănățean până 25 aprilie 2022. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș, iar programul complet poate fi consultat aici: https://parculprimaverii.ro/#program.

 

Comentarii

comentarii