Acasă Cultura Centrul de Limbă Portugheză Timișoara deschide seria de evenimente la Două Bufnițe,...

Centrul de Limbă Portugheză Timișoara deschide seria de evenimente la Două Bufnițe, cu două seri dedicate Braziliei

490
DISTRIBUIȚI

Vineri 18 ianuarie, de la ora 18.00, Centrul de Limbă Portugheză Camões Timișoara deschide seria de evenimente în portugheză găzduite La Două Bufnițe, din Piața Unirii, cu două seri dedicate Braziliei.

Vineri, va fi o seară de film documentar prin prezentarea peliculei Um lugar ao Sol (Un loc la soare), Brazilia, 2009, 66 min, autor Gabriel Mascaro. Subtitrarea va fi numai în limba engleză. După vizionare vor ave loc dezbateri cu André Heliodoro Carlos, traducător de portugheză-română.

Documentarul abordează universul locuitorilor de la ultimul etaj (cobertura) al blocurilor cu portar și pază privată din orașele Recife, Rio de Janeiro și São Paulo. Regizorul a preluat contactele proprietarilor celor mai râvnite apartamente din blocurile de lux ale Braziliei dintr-o carte în care se făcea trecerea în revistă a elitei și persoanelor influente din societatea braziliană. În carte sunt catalogați 125 de proprietari de astfel de apartamente. Dintre aceștia doar 9 au acceptat să apară în documentar. Prin intermediul mărturilor acestora filmul ne prezintă o dezbatere complexă despre dorință, vizibilitate, nesiguranță, statut și putere. În același timp filmul construiește un discurs senzorial despre paradigma arhitectonică și socială braziliană.

Pe 19 ianuarie se continuă politizarea în ritmuri de bossa-nova și samba pe versurile celebrului Vinícius de Morares. Vixe! Programação legal! Venha conferir!

 

Comentarii

comentarii