Acasă Administraţie Centrul de Proiecte Timișoara a lansat ultimul apel pe anul 2021. Un...

Centrul de Proiecte Timișoara a lansat ultimul apel pe anul 2021. Un milion de lei pentru proiecte de tineret

488
DISTRIBUIȚI

Vineri, 21 august, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a anunțat lansarea ultimului apel pe fonduri nerambursabile din 2021. Este vorba despre „Apelul 5/2021 Tineret”, prin care sunt disponibili, teoretic, un milion de lei. Primele trei apeluri ale centrului, în valoare de 9 milioane de lei, au fost pentru cultură, iar al patrulea, pentru sport.

Al cincilea apel, cel pentru tineret, are un buget de 1 milion de lei – 850.000 de lei pentru „proiecte de/pentru tineret” și 150.000 în forma unui fond de contestații. Valoarea maximă admisă pentru fiecare finanțare va fi de 75.000 de lei. La fiecare proiect, solicitantul de finanțare trebuie să contribuie cu cel puțin 10% din costurile totale. Proiectele pot fi depuse până pe 6 septembrie. Până la 1 octombrie ar urma să fie și încheiate contractele.

Calendarul complet prevede că, înscrierile vor avea loc între 20 august și 6 septembrie. Până pe 16 septembrie vor fi publicate rezultatele primelor două etape de evaluare. Contestațiile se vor putea face până pe 23 septembrie, iar rezultatele finale vor fi anunțate următoarea zi. Între 27 septembrie și 1 octombrie, solicitanții trebuie să depună documentele cerute, pentru ca tot în aceeași perioadă să fie planificate și semnate contractele de finanțare. Toate documentele vor fi depuse online.

Eligibile pentru finanțare sunt asociațiile, fundațiile, instituțiile publice de cultură, educație sau tineret și fundațiile județene de tineret. Acestea mai trebuie să își desfășoare activitatea în Timișoara sau zona periurbană. Cele trei criterii după care vor fi evaluate ofertele depuse sunt „relevanța și calitatea” (35 de puncte), „capacitate de implementare” (45 de puncte) și „impact și sustenabilitate” (20 de puncte). Vor fi finanțate doar proiecte care reușesc să strângă cel puțin 65 de puncte.

Regulamentul complet și mai multe detalii sunt disponibile pe pagina: https://beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/apel-5-2021-tineret/.

Tot online puteți găsi detalii și despre celălalt apel încă aflat în derulare, cel de sport: https://beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/apel-4-2021-sport/. La acesta, termenul limită de depunere a ofertelor este 30 august.

Sursă foto: Centrul de Proiecte Timișoara/ Facebook

Comentarii

comentarii