Acasă Actualitate Centrul de Proiecte Timișoara a publicat rezultatele inițiale ale apelului pentru sport....

Centrul de Proiecte Timișoara a publicat rezultatele inițiale ale apelului pentru sport. Ar urma să primească finanțare doar unul dintre cele două proiecte de „sport pentru toți” depuse

283
DISTRIBUIȚI

semimaraton TimotionJoi, 9 septembrie, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a publicat rezultatele inițiale, după etapele 1 și 2, ale apelului 4 din 2021, cel dedicat sportului. Deși puteau fi depuse oferte pentru acțiuni atât de sport de masă, cât și pentru sportul de performanță, din prima categorie, printre proiectele admise, este doar unul, chiar cel evaluat cu cea mai mare notă. În total, cele 12 proiecte admise în această fază ar urma să primească 765.862 de lei.

Singura solicitare din categoria Programul „Sportul pentru toți”, adică de sport de masă, a fost a Clubului Sportiv Asociația Alergotura, care a luat 91,00 de puncte pentru proiectul „PROmovarea ACTIVităților de alergare pentru iubitorii de mișcare în cadrul evenimentului Timișoara City Marathon 2021 – PROACTIV”.

Conform regulamentului, finanțarea maximă acordată unui proiect putea fi de 75.000 de lei. De altfel, șase oferte, printre care și cea de sport de masă, vor fi și primi această sumă, conform primelor rezultate. Încă una va primit 73.000 de lei, în timp ce restul au solicitat sume între 39.100 și 66.000 de lei.

Printre proiectele de „promovare a sportului de performanță”, cea de-a doua categorie, sunt unele dedicate dansului, scrimei, sporturilor nautice, handbalului, judoului, futsalului și chiar fotbalului. Iată care ar fi toate proiectele admise:

Printre cele care nu au întrunit punctajul necesar pentru finanțare sunt unele inițiative ale CSM Timișoara sau ASU Politehnica Timișoara, dar și ale unor alte cluburi de raliuri, haltere, handbal și biliard. Interesant că și printre proiectele care nu primesc finanțare se găsește doar unul singur din Programul „Sportul pentru toți”, cel al asociației Auto Club Rally Timiș. Proiectele respinse ar fi:

Acest apel avea prevăzut din partea Centrului de proiecte – indirect din partea primăriei – un milion de lei: 800.000 pentru proiectele propriu-zise și 200.000 de lei pentru fondul de contestații. Conform caledandarului, contestațiile pot fi depuse până pe 14 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 17 septembrie. Până la 24 septembrie se vor semna contractele, iar decontul final trebuie depus cel târziu la 30 noiembrie. Mai multe detalii la: https://beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/apel-4-2021-sport/.

Comentarii

comentarii