Acasă Actualitate Centrul din Timişoara al ZF R&D Tech Center România, companie ce dezvoltă...

Centrul din Timişoara al ZF R&D Tech Center România, companie ce dezvoltă soluții e-mobility, are un nou sediu în UBC 3 din Iulius Town, în care lucrează 270 de ingineri

DISTRIBUIȚI

ZF R&D Tech Center România din Timișoara – parte din rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a Grupului ZF, unul dintre cei mai mari furnizori de automotive din lume, – este prezent, din această toamnă, în hub-ul de business din ansamblul mixt Iulius Town. Tehnologia dezvoltată de ZF a fost folosită la monopostul M8Electro Mahindra Racing, care a concurat, anii trecuţi, la competițiile FIA de Formula E, campionat de curse auto destinat exclusiv mașinilor electrice.

Centrul din Timişoara al ZF R&D Tech Center România include peste 400 de angajaţi, iar din această toamnă, 270 de ingineri dintre aceştia lucrează în clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) a ansamblului mixt Iulius Town, la proiecte ce modelează transformarea mobilităţii globale. ZF R&D Tech Center Timișoara s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și, din ianuarie 2019, este parte din ZF, companie globală de tehnologie ce furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială care fac posibilă generația următoare a mobilității.

Noile spaţii de birouri din UBC 3 ale ZF R&D Tech Center Timişoara au o suprafaţă de 2.800 mp, iar poziţionarea în ansamblul mixt Iulius Town facilitează accesul angajaţilor la o multitudine de servicii utile în timpul şi după programul de lucru: peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, food court, cel mai mare centru de health & fitness din România, piscină semi-olimpică, hypermarket, grădiniţă şi şcoală primară, săli de evenimente, spaţii de joacă pentru copii etc.

Specialiştii din hub-ul de inginerie din vestul României au competenţe în dezvoltarea de sisteme de direcție și frânare, precum şi de soluții de mobilitate electrică și software. „Suntem parte a unui Grup cu vizibilitate globală și, de asemenea, cu standarde similare. Pentru a reuși să ne dezvoltăm rapid și sănătos, aveam nevoie de o locație care să ne acopere cât mai multe din cerințele de grup, dar și care să vină în întâmpinarea angajaților noștri, acestea fiind principalele motive pentru care am ales clădirea UBC 3 din ansamblul Iulius Town. Cum planul de dezvoltare este ambițios, sperăm să ne creștem prezența şi să ajungem, în UBC 3, la 400 de angajați în următorii doi ani, atât prin dezvoltarea competențelor existente, dar și prin crearea de noi competențe la nivel local, dar cu impact regional și, de ce nu, global”, a declarat dr. Sever Scridon, Managing Director ZF R&D Tech Center Timișoara.

ZF este partener tehnologic oficial pentru Mahindra Racing, una dintre echipele fondatoare din campionatul ABB FIA Formula E, dedicată exclusiv mașinilor electrice. Monopostul Mahindra Racing M8Electro, dezvoltat cu tehnologie ZF, a concurat în sezoanele 5 – 8 ale competiţiilor şi a folosit întregul sistem de propulsie furnizat de compania de automotive inclusiv motorul electric, transmisia și electronica de putere pe bază de Carbură de Siliciu.

Comentarii

comentarii