Acasă Administraţie Centură feroviară pentru Timișoara. Consiliul Județean plătește realizarea unui studiu de fezabilitate

Centură feroviară pentru Timișoara. Consiliul Județean plătește realizarea unui studiu de fezabilitate

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș își propune realizarea unei centuri feroviară a orașului Timișoara, în acest scop fiind lansată licitația publică pentru stabilirea firmei care va face studiul de fezabilitate. Mai exact, CJ Timiș își propune să realizeze un traseu de cale ferată cu racord la magistrală la Remetea Mare, trecând prin Ghiroda, Giarmata, Pișchia, Sânandrei și racord la linia Ronaț – Arad.

Valoarea estimată a contractului conform studiului de piață realizat este de 9.800.000 lei, la care se adaugă 2.352.000 lei TVA, valoarea totală fiind de 12.152.000 lei cu TVA, din care 800.000 pentru anul 2022.

Pentru această investiție există un studiu de prefezabilitate din 2009, însă, acum, în contextul lucrărilor la calea ferată pe culoarul pan-european IV, s-a repus pe tapet ideea realizării unei centuri feroviare. Studiul de fezabilitate, scos la licitație, este menit a stabili culoarul final, cât și valoarea investiției.

Firmele interesate de realizarea documentației pot depune oferte până pe 20 iulie. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 12 luni pentru predarea studiului de fezabilitate.

Comentarii

comentarii