Acasă Actualitate Cerbul de la Grădina Zoologică din Timișoara a plecat să alerge în...

Cerbul de la Grădina Zoologică din Timișoara a plecat să alerge în cer, alături de canguri și zebre, victimele administrației Robu

DISTRIBUIȚI

Cerbul de la Grădina Zoologică din Timișoara a plecat să alerge în cer, alături de canguri, zebre și alte animale care în ultimii ani au fost ucise de indiferența și neprofesionalismul implementat de administrația Robu. Noul primar, Dominic Fritz, nu a putut astăzi decât să deplângă situația critică și să anunțe că va închide zoo până va reuși să o modernizeze.

“Din păcate, cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat. Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de 3 săptămâni. Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor.

Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici.

Luăm legătura cu orașele cu care suntem înfrățiți și care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21.

În niciun caz nu mai putem să ținem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment,  o grădină zoologică cu condiții improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare”, spune Dominic Fritz, primarul Timisoarei

Comentarii

comentarii