Acasă Cultura Cercetători din 9 județe dezbat la Timișoara tradiția și modernitatea din satul...

Cercetători din 9 județe dezbat la Timișoara tradiția și modernitatea din satul românesc (bănățean)

585
DISTRIBUIȚI

Lucrările simpozionului științific Tradiție și modernitate în satul românesc, aflat la ediția a IV-a, a început, miercuri 27 noiembrie, la Timișoara, organizat de Muzeul Satului Bănățean, cu finanțare de la Consiliul Județean Timiș.

”Satul bănățean este privit ca un loc ideal dintotdeauna. Foarte multă lume care locuiește la oraș își trage rădăcinile de la sat. Foarte mulți oameni s-au născut. Există și un alt motiv că am lăsat această denumire a evenimentului. Instituția noastră se numește Muzeul Satului Bănățean. Abordăm în cadrul simpozionului probleme de etnografie.

Este o manifestare de lungă durată și am dorit să adunăm cât mai mulți specialiști cercetători din zona culturală și din domeniile adiacent, pentru a schimba informații și să învățăm unii de la ceilalți. Nu poți progresa dacă nu ai contact cu spațiile învecinate studiului tău și cel mai bine e să ceri părerea specialiștilor așa cum facem noi prin acest simpozion.

Nu putem face abstracție de ceea ce suntem și nu putem să pășim cu capul sus și siguri de noi dacă nu suntem clarificați și siguri de originile noastre”, a explicat dr. Andrei Milin, responsabil de proiect.

”Aceasta este o manifestare științifică de mare amploare unde etnografii din România și nu numai reuniți în cadrul Muzeului Satului Bănățean vin să își prezinte cercetările de peste an și să se cunoască mai bine. Istoria etnografiei bănățene este atât de bogată și de diversă și merită să fie scrisă”, a adăugat prof. Ioan Hațegan, istoric.

Evenimentul reunește cercetători și specialiști din muzee și instituții de profil din Timișoara, Arad, Reșița, Caransebeș, București, Constanta, Zalău, Craiova și Târgu Jiu și va continua și joi 28 noiembrie.

Comentarii

comentarii