Acasă Actualitate Cercetătorii MNaB au scos la lumina cea mai mare fortificație din Epoca...

Cercetătorii MNaB au scos la lumina cea mai mare fortificație din Epoca bronzului din lume, la Cornești Timiș

852
DISTRIBUIȚI

Specialiștii Muzeului Național al Banatului, alături de arheologii parteneri din Berlin, au scos la lumină cea mai mare fortificație din Epoca bronzului din lume și, firesc, unul dintre cele mai importante situri din România, care încă nu este clasat.

Acest lucru trebuie neapărat să se întâmple, cu atât mai mult cu cât fortificația îndeplinește toate condițiile pentru a fi inclusă în lista monumentelor UNESCO.

”Consiliul Județean Timiș a sprijinit financiar, în ultimii ani, cu sume importante cercetarea arheologică sistematică din zona Cornești – Iarcuri. Aici se fac, din 2007, săpături într-o zonă ce are jumătate din suprafața Timișoarei.

Am alocat 500.000 de lei doar pentru săpături și peste 1 milion de lei pentru aparatura necesară arheologilor. În plus, alături de Primăria Orțișoara, care a pus la dispoziție un teren, se lucrează la deschiderea unui Punct Muzeal la Cornești.

Zona, una extrem de frumoasă, are toate șansele să devină de interes pentru turiști, odată finalizată investiția de aici”, a subliniat Călin Dobra, președintele CJT, miercuri 5 august 2020.

Comentarii

comentarii