Acasă Actualitate Ceremonia de deschidere a noului an universitar la UPT – o experiență...

Ceremonia de deschidere a noului an universitar la UPT – o experiență memorabilă pentru cei 2.600 de “boboci”

DISTRIBUIȚI

Ceremonia de deschidere a noului an de studii la Universitatea Politehnica Timișoara a reunit, vineri 23 septembrie, de la ora 17.00, pe stadionul Știința, mii de studenți  atât din anul I, cât și din anii superiori.

Marele eveniment are și un nume pe măsură „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!” și se desfăsoara pe tot weekendul, 23 – 25 septembrie, în scopul de a oferi studenților din anul I o experiență memorabilă la prima interacțiune cu reprezentanții universității.

În mesajul de bun venit, rectorul Florin Drăgan, a spus: “Politehnica este una dintre cele mai bune opțiuni pe care o poate alege un absolvent de liceu. Studenții trebuie să își propună să devină cetățenii de încredere de care are nevoie societatea și să ofere soluții la problemele cu care se confruntă. Acesta este rolul nostru: să îi învățăm să facă asta.

Sper că, în acești trei – patru ani sau mai mulți –  depinde de fiecare dacă va alege să își continuie studiile și m-aș bucura să fie așa – să vă fie inoculate valorile UPT. Aici mă refer la integritate morală, la un mod de lucru onest, la o putere de muncă și ambiție înalte pe care cred că deja le aveți dacă ați venit la UPT, astfel încât să deveniți cetățenii responsabili pe care ni-i dorim.

Aș mai vrea să fiți toleranți, fiindcă una dintre caracteristicile fundamentale ale Timișoarei și ale Banatului întreg este toleranța. Politehnica a însemnat timp de 100 ani un stâlp a ceea ce înseamnă construcția banățeană, a însemnat întotdeauna și toleranță față de celelalte naționalități și de alte opinii. La UPT acest lucru este foarte ușor de făcut. Vă asigur de tot sprijinul nostru, al corpului didactic, și vă doresc un an universitar cât mai bun și cu multe succese”.

În anul I, în 2022, sunt veniți în jur de 2.600 de studenți,  iar în total UPT are aproape 13.000 de studenți.

Trebuie să atragem atenția că toate facultățile, ligile și departamentele universității și-au unit forțele pentru a transforma ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023 într-un eveniment demn de reputația și prestanța Universității Politehnica Timișoara, iar în prima zi au reușit foarte bine să facă asta, fiindcă a fost o seară destinată distracției “bobocilor”. La ora 18:00, a urmat un concert extraordinar al luo Rareș Mariș  iar de la ora 19:00  cinema în aer liber, o proiecție de film în parcul Mecanica  precum și after party cu DJ.

Distracția va continua sâmbătă  24 septembrie 2022  tot pe stadionul Știința  chiar de dimineață. Vor fi activități de tip „bun venit la POLI” organizate de facultăți, ligi studențești, departamente și companii partenere. De asemenea, la biblioteca UPT, de la 12:15, va avea loc „The Drive to Win” –  evniment  organizat de ZF și UPT  apoi rezentarea primului monopost electric în România.

Se vor organiza prezentări statice ale mașinii, discuții cu pilotul echipei dar și curse demonstrative cu mașina de Formula E, condusă de fostul pilot de formula 1, Nick Heidfeld, pe B-dul Vasile Pârvan, pe tronsonul cuprins între B-dul Mihai Viteazu și Pasajul Michelangelo. Circulația rutieră va fi închisă între orele 15:00 – 17:00 pe tronsonul respectiv. Mijloacele de transport în comun STPT vor circula în intervalul menționat pe rute ocolitoare.

Programul, duminică: 25 septembrie 2022

Locație: Baza 2: 10:00  – 17:00 –  Treasure Hunt, competiții sportive și de divertisment, organizate de Ligile studențești și CCOC.

Pe lângă programul bogat și atractiv, Universitatea Politehnica Timișoara le oferă „bobocilor” din anul I posibilitatea de a câștiga premii atractive în cadrul Tombolei Bobocului, care își va desemna câștigătorii sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 17:00.

Luni, 26 septembrie, începe noul an de învățământ universitar, cele 10 facultăți ale Universității Politehnica Timișoara vor organiza propriile festivități de deschidere.

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, împreună cu ligile studențești, dau startul campaniei „Săptămânile Bobocului”, în cadrul cărora vor lansa și noul Ghid al Studentului, care are menirea de a le răspunde studenților din anul I la toate întrebările pe care le au în cu studenția la UPT, de la ce înseamnă sesiunea până la informații despre bazele sportive, beneficiile, drepturile și obligațiile studentului.

Comentarii

comentarii