Acasă Actualitate Ceremonial militar și religios, de Ziua Imnului, miercuri, în Piața Libertății

Ceremonial militar și religios, de Ziua Imnului, miercuri, în Piața Libertății

951
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Prefecturii Județului Timiș au anunțat că ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Imnului Național al României va avea loc în data de 29 iulie 2020, începând cu ora 10, în  Piața Libertății.

„Deșteaptă-te, române!”, poezia publicată în 1848 de Andrei Mureșanu în numărul 25 din 21 iunie 1848 al revistei „Foaie pentru minte, inimă și literatură” a fost adoptată ca imn oficial al României după 1989. Cel care a compus melodia imnului este considerat, în mod oficial, Anton Pann.

În fiecare an, după Revoluția din 1989, ziua de 29 iulie a fost cea în care se sărbătorește Ziua Imnului Național al României. Anul trecut, la ceremonia desfășurată în fața Palatului Administrativ, au participat subprefectul de la aceea vreme, Daniel Cristian Franțescu, și ocţiitorul comandantului Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, colonel Laurenţiu Smarandache.

În 2019, au defilat brigada condusă de acesta, echipaje de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș și personal cu funcții speciale din administrația Penitenciarului Timișoara. Fanfara militară a brigăzii amintite a susținut și un scurt concert, împreună cu două interprete, fiind cântate melodiile „Noi suntem români” și „Așa-i românul”.

Comentarii

comentarii