Acasă Eveniment Ceremoniale militare, religioase şi defilări cu torţe

Ceremoniale militare, religioase şi defilări cu torţe

450
DISTRIBUIȚI

8 ore de sărbătoare, la Timişoara, de 1 Decembrie…
Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită de dimineaţă, în Parcul Central din Timişoara. Aici, de la ora 10, se va desfăşura un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane.
La eveniment au fost invitaţi să participe oficiali civili şi militari, membri ai Corpului Consular, reprezentanţi ai Mitropoliei Banatului, ai autorităţilor publice judeţene şi locale, ai instituţiilor din sistemul naţional de apărare, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război, şcolari şi preşcolari din instituţiile de învăţământ timişorene.
Ceremonialul militar de la „Monumentul Ostaşului Român” se va încheia cu defilarea gărzii de onoare constituită din militarii Batalionului 32 Infanterie „Mircea” din Timişoara, susţinuţi de acordurile fanfarei „ProAmiciţia” a Consiliului Judeţean Timiş. Programul va continua, de la ora 11, cu deschiderea a trei expoziţii la Cercul Militar: expoziţia de carte „Ideea de unitate naţională la români”, expoziţia de pictură cu tema „Flori pentru eroi” şi o expoziţie de documente vechi, organizată de Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale Timiş. Începând cu ora 11.30, fanfara „ProAmicitia” va susţine un concert în Piaţa Libertăţii. Programul evenimentelor se va încheia la ora 18, cu retragerea cu torţe a militarilor din Batalionul 32 Infanterie „Mircea”, pe traseul Piaţa Libertăţii, Piaţa Victoriei, Catedrala Mitropolitană, Primăria Timişoara, Arhiepiscopia Ortodoxă a Timişoarei, Prefectura Timiş, sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”.

Comentarii

comentarii