Acasă Eveniment Ceremonii cu ocazia Zilei de 10 Mai şi a Jubileului de 90...

Ceremonii cu ocazia Zilei de 10 Mai şi a Jubileului de 90 de ani al Regelui Mihai

464
DISTRIBUIȚI

Anul 2011 este anul consacrat jubileului de 90 de ani al Regelui Mihai I. În luna mai şi în luna octombrie, la Bucureşti, vor avea loc ceremonii şi activităţi publice menite să-l omagieze pe Majestatea Sa. În perioada 9 -13 mai, vor avea loc primele evenimente celebrând aniversarea a 90 de ani a Majestăţii Sale Regele Mihai I. Pentru a sărbători acest moment unic, alături de Regele Mihai se vor afla Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.
Luni, 9 mai, Regele, însoţit de Principesa Moştenitoare, va face o vizită la Călăraşi pentru a dezveli bustul Majestatii Sale şi pentru a primi titlul şi medalia de Cetăţean de Onoare al Muncipiului Călăraşi. 

În aceeaşi zi, la Târgovişte, Principele Radu va participa la deschiderea Conferinţei Extrardinare: “130 de ani de la declararea Regatului României şi a Unirii Dobrogei cu Ţara Mamă (10 mai 1881 – 10 mai 2011” şi va lansa volumul „Provizoratul istoric”.

Marti, 10 mai, la ora 11.00, Regele va primi, la Palatul Elisabeta, reprezentanţii Asociaţiei Motocicliştilor din România, cu ocazia oferirii Înaltului Patronaj acestei organizaţii.

Regele Mihai impreuna cu Principesa Mostenitoare si Principele Radu vor depune, la ora 11.45, un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului. Apoi, Majestatea Sa Regele va participa la evenimentul de lansare a volumul „Lumea Regelui”, publicat de Editura Polirom, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, Sala Lapidarium. Intrarea publicului si a presei va fi libera.
In cursul dupa amiezii de 10 mai, la ora 18.00, in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa Regele va primi distinctia „The Freedom of the City of London” din partea reprezentantilor "Guild of Freemen of the City of London". Evenimentul va fi urmat de un dineu oficial.
Miercuri, 11 mai, în cursul dimineții, Regele Mihai va conferi la Palatul Elisabeta decoratii regale unor personalitati ale vietii publice romanesti si internationale.

La ora 12.00, in Sala Regilor, Majestatea Sa va conferi Decoratia Regala „Nihil Sinei Deo” doamnei Virginia Zeani. In cursul serii, Palatul Elisabeta va gazdui un dineu oficial, in prezenta Majestatii Sale Regelui Mihai, cu ocazia zilei de 10 Mai.
Joi, 12 mai, la ora 12.00, Principesa Mostenitoare primeste la Palatul Elisabeta, participantii Festivalului Jeunesse Musical, competitie ce se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu.
La ora 17.30, Regele va gazdui un Garden Party in gradina Palatului Elisabeta, unde vor participa aproximativ 2000 de persoane, reprezentanti de frunte ai comunitatilor locale din Romania. Vineri, 13 mai, la ora 10.00, in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura la Palatul Elisabeta, Regele va conferi titlul de Furnizor al Casei Regale a Romaniei Hotelului Carol Parc, Companiei BCR Asigurari, Companiei Best Broker, Retelei Private de Sanatate Regina Maria, Companiei Electrolux si Sangria Com precum si Inaltul Patronaj Parteneriatului Roman de Siguranta Rutiera initiat de Asociatia Romana de Bioritm Integrat, Retromobil Clubului Romania si Asociatiei Astra Romana.

În ziua de 13 mai, la ora 11.30, Principesa Mostenitoare va reprezenta pe Regele Mihai la ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj Asociatiei Liceelor Centenare din România. Evenimentul va avea loc la Liceul Sfântul Sava.

Comentarii

comentarii