Acasă Actualitate Cerere mare la terenurile pentru tineri, la Dudeștii Noi. Primăria lansează mai...

Cerere mare la terenurile pentru tineri, la Dudeștii Noi. Primăria lansează mai multe proiecte

DISTRIBUIȚI

Luni, 7 noiembrie, Primăria Dudeștii Noi face noi precizări privind procedura de atribuire a terenurilor pe Legea 15/2003. Vorbim de acele terenuri pe care administrațiile locale le pot da tinerilor pentru a-și ridica o casă. La Dudeștii noi au fost înscrise nu mai puțin de 120 de cereri. Totuși, primăria a găsit soluții și pregătește investiții masive în cartierul Solaris 3, unde vor urma să fie distribuite aceste terenuri.

„Pentru că ne dorim ca toți tinerii să-și întemeieze o casă și o familie și cererea acestora este foarte mare, în număr de 120 de persoane, am găsit soluția cea mai potrivită să-i putem ajuta pe toți pregătind zona Solaris 3 cu toate utilitățile necesare pentru ca aceștia să beneficieze de condiții optime de trai și confort. Desigur acestea nu se pot realiza de pe un an pe altul situația fiind asemănătoare cu a unui copac care ajunge la maturitate și rodește. (…) Ne dorim ca toți tinerii să numească Comuna Dudeștii Noi «acasă»”, transmite primarul Ioan Goșa.

Mai exact, pentru asfaltare este deja câștigat un proiect pe programul Anghel Saligny, în timp ce pentru canalizare urmează să fie depus un proiect pe Programul Național de Redresare și Reziliență cât repede posibil, anul acesta sau cel târziu la începutul anului viitor. Până la finele anului 2024, primăria vrea să construiască și câteva blocuri prin ANL (Agenția Națională pentru Locuințe) pentru tinerii și familiile care au nevoie. De asemenea, pentru partea de iluminat public a fost depus deja proiect pe AFM (Agenția Fondului de Mediu) dar a fost respins. „Nu vom renunța și continuăm să îl redepunem până când acesta va fi câștigat”, sunt totuși încrezători reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii