Acasă Economic Cererile de angajaţi în judeţele din vestul şi centrul ţării s-au înmulțit

Cererile de angajaţi în judeţele din vestul şi centrul ţării s-au înmulțit

540
DISTRIBUIȚI

Revenirea economiilor din vestul Europei creşte cererea de angajaţi în regim temporar

Noul an a adus o creştere cu 15% a cererii de angajaţi pe durate de timp determinate în judeţele din vestul şi centrul ţării, acolo unde foarte mulţi investitori străini produc pentru export către Europa Occidentală – unde economiiile au ieşit din recesiune. Potrivit Eurostat, Produsul Intern Brut la nivelul UE a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul 3 2010 – ultimul interval pentru care s-au calculat datele financiare. Această creştere are efecte concrete în întreprinderile care produc pentru export, situate în vestul şi centrul României şi pentru care Trenkwalder asigură angajaţi pe perioade de timp determinate, în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare. Trenkwalder este una dintre cele mai mari companii de soluţii complete de recrutare şi leasing de personal din ţara noastră şi membră a Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT), cu venituri totale de 13,9 milioane euro în primele 9 luni din 2010, cu 172% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
„În prezent, solicitările clienţilor noştri, angajatori din vestul şi centrul ţării, confirmă datele macroeconomice referitoare la evoluţia industriei şi a exporturilor, aşa cum au fost prezentate de către INS. Astfel, cele mai multe cereri în centrul ţării sunt pentru angajaţi în industriile componentelor auto, a componentelor electronice, a prelucrării lemnului, textilă alimentară, IT şi în retail. În vest, cele mai multe cereri vin în special dinspre sectorul de producţie de componente şi subansamble auto”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.
Potrivit datelor furnizate de INS, în luna noiembrie, producţia industrială a crescut cu 1,8% faţă de octombrie şi cu 7,9% faţă de noiembrie 2009, iar exporturile au crescut cu 30,9% faţă de noiembrie 2009. De asemenea, în total exporturi, maşinile şi echipamentele electrice au avut o pondere de 26,5%, textilele 8,5%, mijloacele şi materialele de transport 15,5%.
„Aceste domenii corespund cu cele în care activează mare parte din clienţii Trenkwalder, ceea ce nu poate decât să ne bucure, pentru că numărul în creştere de comenzi înseamnă inclusiv noi locuri de muncă. ”, a precizat Bogdan Florea. După evoluţia spectaculoasă din 2010, Trenkwalder şi-a propus o creştere pe segmentul de leasing de personal de 25% în 2011. Potrivit legislaţiei muncii, salariile oferite angajaţilor temporari sunt identice cu cele oferite angajaţilor permanenţi, pentru posturi şi calificări identice. Printre avantajele  oferite de leasingul de personal companiilor se mai numără preluarea derulării tuturor procedurilor legale impuse de angajarea de personal: redactarea de CV-uri, gestiunea cărţii de muncă, vizita medicală, realizarea şi depunerea la ITM-urile locale a documentelor de muncă, plata salariilor şi a celorlalte venituri. Compania care utilizează astfel de servicii este scutită de toate aceste operaţiuni, plătind în schimb o factură conform contractului convenit cu furnizorul de angajaţi în leasing. Tot la nivel procedural, managerii de personal ai Trenkwalder se ocupă personal de integrarea angajaţilor la locurile de muncă de la client (compania care utilizează angajaţii în leasing).
 

Comentarii

comentarii