Acasă Eveniment Cerșea în zona Bastion, pretinzând că „nu are picioare”, dar a fost...

Cerșea în zona Bastion, pretinzând că „nu are picioare”, dar a fost ridicat de polițiștii locali de zeci de ori

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au ridicat, numai din zona Gării de Nord, 17 persoane care cerșeau în intersecții. Alte astfel de cazuri au fost depistate și în alte zone din oraș. Printre aceste persoane se numără și un tânăr de 30 de ani, originar din județul Galați, care încerca să păcălească trecătorii pretinzând că nu are picioare. Nu este prima dată când tânărul procedează astfel, polițiștii locali transmițând că au reușit de zeci de ori „minunea” de a-l ridica pe propriile picioare.

„Preluarea din stradă a persoanelor care apelează la mila publică rămâne o activitate zilnică a polițiștilor locali, care acționează permanent pentru a depista și preda către serviciile sociale astfel de persoane. Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, de la începutul acestei luni, această activitate s-a intensificat în special în zona Gării de Nord, nefiind neglijate nici celelalte zone din oraș, în locațiile semnalate de ceilalți timișoreni. Din zona Gării au fost preluate un număr de 17 persoane care cerșeau în intersecții, unele dintre acestea fiind depistate în mod repetat. Acestea au fost predate către centrul destinat lor de pe str. Telegrafului”, transmit marți, 15 martie, polițiștii locali cu privire la acest fenomen.

Cât despre tânărul amintim, aceștia precizează: „Un alt aspect este cel al persoanelor apte de muncă, care apelează însă la metode mai facile de a face bani, cerșind prin intersecții și pretinzând că au diverse dizabilități. Este și cazul unui tânăr de 30 de ani, din localitatea Bălăbănești, județul Galați, care a fost depistat de zeci de ori de polițiștii locali, în special în zona Bastion, și care simulează  ca nu ar avea picioare, cerșind într-un scaun cu rotile. Deși a fost preluat, sancționat, predat la centrul de pe str. Telegrafului, acesta revine în stradă”.

Din moment ce aceste persoane nu pot fi obligate să rămână în acel centru, singura soluție este „ca timișorenii să nu le mai ofere bani”, potrivit polițiștilor locali. Anul trecut, polițiștii locali au preluat din stradă 630 astfel de persoane, iar de la începutul acestui an și până în prezent au fost identificați alți 98 de cerșetori și oameni ai străzii, toți depistați de mai multe ori.

„Poliția Locală Timișoara încurajează populația să sesizeze prezența acestor persoane pentru a fi preluate din stradă și predate centrelor sociale, la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul instituției contact@politialoctm.ro și să nu le mai ofere bani, deoarece în acest fel îi menținem în stradă, cu atât mai mult cu cât, odată cu încălzirea vremii, este de așteptat ca numărul acestora să crească”, mai amintesc reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii