Acas─â Economic Certificare ISO 14001: 2004 Sistemul de Management al Mediului pentru Smithfield Prod

Certificare ISO 14001: 2004 Sistemul de Management al Mediului pentru Smithfield Prod

579
DISTRIBUIȚI

Companiei Smithfield Prod i-a fost acordat recent certificatul ISO 14001: 2004 pentru implementarea Sistemului de Management al Mediului, ├«n urma Auditului de Certificare efectuat de c─âtre DQS, organism interna┼úional de certificare. Certificatul acoper─â activit─â┼úile specifice de abatorizare, sta┼úia de procesare subproduse de origine animal─â ┼či sta┼úia de epurare ape uzate ┼či este valabil p├ón─â ├«n septembrie 2012, fiind supus unei audit─âri periodice.
„Elaborarea ┼či implementarea unui Sistem de Management de Mediu (SMM) ├«n cadrul SC Smithfiled Prod SRL s-a dovedit a fi un proces dinamic ┼či interactiv. Procesul de elaborare ┼či implementare s-a desf─â┼čurat pe parcursul a aproximativ opt luni, perioad─â ├«n care s-au identificat ┼či evaluat aspectele legate de impactul asupra mediului, s-au elaborat proceduri ┼či dispozi┼úii de lucru specifice activit─â┼úilor companiei noastre, astfel ├«nc├ót s─â fie controlate toate aspectele legate de mediu. Suntem preocupa┼úi s─â dezvolt─âm o performan┼ú─â de mediu accentuat─â, control├ónd impactul propriilor activit─â┼úi, produse ┼či servicii asupra mediului”, a declarat Mihaela Rad, manager protec┼úia mediului Smithfield Prod.
├Än aceea┼či perioad─â, compania a fost examinat─â ├«n cadrul auditului periodic de supraveghere pentru Sistemul de Management al Siguran┼úei Alimentare ISO 22 000: 2005, care a eviden┼úiat o serie de ├«mbun─ât─â┼úiri aduse sistemului.
„Sistemul de Management de Mediu, c├ót ┼či cel al Siguran┼úei Alimentare sunt p─âr┼úi integrante din sistemul nostru de management general prin care am asigurat un cadru coerent de gestionare a diferitelor aspecte specifice obiectului nostru de activitate. Implementarea ┼či certificarea unui Sistem de Management de Mediu este una dintre alegerile voluntare ale companiei noastre, prin care ne reafirm─âm angajamentul fa┼ú─â de protec┼úia mediului”, a declarat Morten Jensen, CEO Smithfield Prod.
ISO 14 001:2004 – Sistem de Management de Mediu este un standard interna┼úional, elaborat de Organiza┼úia Interna┼úional─â de Standardizare (ISO) ┼či aplicabil oric─ârui tip de organiza┼úie sau sector de industrie, cu scopul de a oferi sprijin organiza┼úiilor ├«n vederea implement─ârii, ├«mbun─ât─â┼úirii ┼či men┼úinerii efective a unui Sistem de Management de Mediu. Smithfield Prod este cel mai mare abator din Rom├ónia cu o capacitate de 600 de capete pe or─â, fiind situat pe loca┼úia fostului COMTIM, ├«n jude┼úul Timi┼č. Valorile Smithfield Prod sunt siguran┼úa alimentar─â, responsabilitatea fa┼ú─â de mediul ├«nconjur─âtor, ├«n┼úelegerea specificului local ┼či sprijinul comunit─â┼úii locale ├«n care ├«┼či desf─â┼čoar─â activitatea, dezvoltarea continu─â a tehnologiilor folosite ┼či crearea unui mediu de lucru pl─âcut angaja┼úilor.

Comentarii

comentarii