Acasă Eveniment Cetățean român, prins la graniță cu un permis de conducere suedez, despre...

Cetățean român, prins la graniță cu un permis de conducere suedez, despre care „nu știa că este fals”

364
DISTRIBUIȚI

Un cetățean român, de 26 de ani, a fost prins, pe 13 februarie, la ora 21.00, la Punctul de Trecere a Frontiere Nădlac II cu un permis de conducere fals. Acesta era la volanul unui autoturism Volkswagen și a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere eliberat de autorităţile din Suedia.

La verificarea specifică, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. De asemenea, în urma cercetărilor, s-a constatat că tânărul nu  deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a urmat cursurile unei școli de şoferi din Suedia, iar în anul 2019 a ridicat permisul de conducere de la autorităţile din Suedia, neștiind că acesta este fals.

Poliţiştii de frontieră îl vor cerceta „cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

Comentarii

comentarii